29 jul 2023

MARKO KOVAČEVIĆ NASTAVLJA DA FALSIFIKUJE ISTORIJSKE ČINJENICE

0 Comment
Danas smo prilikom potpisivanja  povelje o bratimljenju između Nikšića i Trebinja svjedočili još jednom pokušaju falsifikovanja istorijskih činjenica od strane predśednika opštine Nikšić Marka Kovačevića.
Kovačević je obraćajući se medijima kazao “ na Vučjem dolu izvojevana jedna od najznačajnih srpskih pobjeda”.
Na ovoj izjavi predśedniku naše opštine bi pozavidio  i tabloidni srpski istoričar Aleksandar Raković, koji zajedno sa Jovanom Jeremić svakodnevno na Pinku radi istorijska istraživanja.
Marko Kovačević kao neko čiji preci potiču sa Grahova  bi trebalo da zna  za koga su se na Vučjen dolu birili Jole Piletić, Peko Pavlović, Bajo Bošković i drugi crnogorski junaci.
Ovom izjavom budući lider  Nove srpske demokratije želi da pomogne Republici Srbiji da nadoknadi 200.godina istorije koja joj nedostaje.
Pretpostavljam da gospodin Kovačević zna da se na Vučjem dolu crnogorska vojska borila protiv vojske kojoj je pripadao i Sultan Muhmud II,koji je 1835.godine na srpsku zastavu pored četiri ocila stavio praseću glavu.
Siguran sam da Marko Kovačević zna da je srpska vojska 1804. godine baš pod ovom zastavom podigla Prvi srpski ustanak.
Uzaludni su pokušaji predśednika Kovačevića kojem se mora priznati da je crnogorski pionir kada je u pitanju služenje interesima srpskog sveta, da će uspjeti da falsifikuje slavnu crnogorsku istoriju.
Čak ni ona narodna poslovica “ laž izgovorena više puta postaje istina” ne može pomoći da neko povjeruje u današnju izjavu predśednika opštine Nikšić, koja je bacila u drugi plan povelju o bratimljenju dva prijateljska grada.
Na kraju Marko Kovačević ovakvim izjavama sebe lično srozava i svodi na nivo Demokrata Alekse Bečića.
[top]