28 avg 2023

MANDATAR SPAJIĆ JEDINO SA DPS-om MOŽE OFORMITI STABILNU VLADU

0 Comment
Mandatar za sastav  44 Vlade Crne Gore Milojko Spajić bi jedino u koaliciji sa DPS-om i manjinskim strankama mogao sastaviti stabilnu vladu koja bi radila u interesu Crne Gore.
DPS je politički subjekt koji ima najveći kadrovski potencijal da se suoči sa izazovima pred kojima se nalazi Crna Gora.
Naša država je za vrijeme vladavine  DPS-a postigla istorijske rezultate na međunarodnom planu, pa bi samim tim Milojku Spajiću iskustvo ovog političkog subjekta bilo od velike koristi u radu njegove vlade.
Već na samom početku dogovora oko formiranja Vlade  Spajić se suočava sa ozbiljnim problemama u svojoj koaliciji, zbog halapljivosti njegovih manjih koalicionih partnera koji žele vješto da iskoriste poziciju u kojoj su se zatekli isključivo zahvaljujući Milojkovoj širokoj ruci.
Goran Danilović pošto poto pod plaštom “ideala” želi da za sebe prigrabi ministarsko mjesto, dok i dio ostalih koalicionih partnera i poslanika sa liste koju je predvodio Spajić tvrde funkcionerski pazar.
Milojko Spajić će po svemu sudeće morati zakucati na vrata DPS -a i pozvati svog zemljaka Danijela Živkovića na razgovor oko formiranja stabilne Vlada.
I sve da Spajić uspije da bez DPS-a formira Vladu on će se tokom rada i podjele kolača vlasti suočavati sa ozbiljnim problemima koje neće tek tako lako riješiti.
Pretpostavljam da je i mandatar Spajić svjestan da izazove sa kojima će se suočiti njegova Vlada ne može rješavati uz pomoć Demokrata koje nemaju kapacitet za velike domete.
Spajić treba da bude svjestan da je svaki dan u kojem je Abazović Dritan premijer za Crnu Goru sto koraka unazad, pa samim tim mora ubrzati proces formiranja vlade.
Nadam se  da će Milojko Spajić zarad interesa Crne Gore uraditi sve da naša država dobije stabilnu proevropsku vladu, koja je jedino moguća uz participiranje DPS-a u njenom radu.
[top]