04 feb 2014

Logotip prvog Crnogorskog festivala piva

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža predstavlja javnosti logotip prvog Crnogorskog festivala piva pod nazivom Septembarski dani piva Nikšić 2014, koji će se održati na Trgu Slobode u Nikšiću od 12. do 14. Septembra 2014 godine.

Dizajn logoa festivala je uradio gospodin Marko Djoković.

Kao što se može  videjeti na slici u sredini logotipa je puna pivska čaša. Poznato je da je Nikšić grad sa velikim brojem stabala lipe, a simbol septembra u gradu pod Trebjesom je list lipe koji se nalazi na čaši. Oko čaše nalazi se krug. Krug simbolički predstavlja globus, a sve zbog činjenice da je cilj organizatora da festival bude reprezent Crne Gore i da definiše našu zemlju na mapi Evrope i svijeta. Na krugu je veliki natpis imena festivala, a na svečanoj crvenoj traci nalazi se ime grada u kom se održava festival. Na dnu čaše je rimskim brojevima upisana godina osnivanja festivala.

Na festivalu će preovladavati gitarski zvuk uz visoke tehničke standarde.Prve dvije večeri festivala rezervisane za nastupe regionalnih  zvijezda  rock muzike dok će treće veceri nastupiti DeeJay-evi.

Prilikom bukiranja bendova posebno ćemo voditi računa da dâmo više prostora bendovima iz Crne Gore i samim tim iskoristimo festival kao instrument za pomoć mladim crnogorskim muzičarima da se predstave brojnom auditorijumu.

Cilj nam je da za par godina u Septembarski dani piva prerastu u festival po kojem će Crna Gora biti prepoznatljiva kao turistička destinacija za festivalski turizam.

[top]