05 jun 2024

KONCERTOM RIBLJE ČORBE KOVAČEVIĆ UNIŽAVA NIKŠIĆ DOK DEMOKRATE ĆUTE

0 Comment
Organizaciom koncerta Riblje Čorbe u Nikšiću čiji je ugovarač i inicijator predśednik Marko Kovačević se unižava naš grad.
Ovaj koncert je odgovor na nedavnu veličanstvenu   proslavu Dana nezavisnosti koja je organizovana na Trgu Slobode za čiju organizaciju u budzetu grada nije bilo sredstava.
Nakon koncerta  fašističke grupe Beogradski sindikat građani Nikšića plaćaju još jedan koncert ništa manjeg fašiste Bore Đorđevića.
Ovaj kontraverzni pjevač i kantautor  je svojevremeno u više navrata nipodaštavao crnogorsku himnu i posprdno govorio o Crnogorcima kao naciji.
Prosto je nevjerovatna odluka da jedan takav mrzitelj Crne Gore bude angažovan da u slobodarskom Nikšiću održi koncert.
Marko Kovačević iz samo sebi znanih razloga u vremenu kada se naš grad priprema za kadidaturu da postane Evropska prijestonica kulture, povlači potez kojim baca ljagu na  grad i umanjuje mu šanse da postane kandidat.
Na sve ove nakaradne poteze Kovačevića njegovi koalicioni partneri Demokrate  koje je pretvorio u taster poslušnike ćute kao da su klinički mrtvi.
Za nas nikšićane nije novost da su Aleksine Demokrate nijeme pred brukanjem grada koje režira Marko Kovačević.
Proćiće i koncert Bore Đorđevića, ali bruka da je pjevao pored spomenika kralja Nikole i Ljuba Čupića će živjeti vječno.
Nevjerovatno je kako je lokalna samouprava na čelu sa Markom Kovačevićem i Nemanjom Vukovićem nikšićku kulturu svela na nizak nivo.
[top]