30 jun 2024

KNEŽEVIĆ I MANDIĆ POKAZALI KO JE GAZDA U IZVRŠNOJ VLASTI

0 Comment
Usvajanjem Rezolucije o Jasenovcu što je po mom mišljenju za Crnu Goru bio nepotreban potez Milan Knežević i Andrija Mandić su pokazali ko se pita u izvršnoj vlasti, tačnije ko je gazda u praksi.
Na Vidovdan Rajo i Milan su pokazali svoje iskustvo i političku moć nad nejakim koalicionim partnerima koji su znali da će ova odluka našoj državi na evropskom putu nanijeti štetu, ali nijesu imali hrabrosti da joj se suprostave.
Čak ni sam predśednik Republike Srbije koji je kao iskusan političar znao posledice koje će Crna Gora imati usvajanjem Rezolucijenije nije vjerovao da Knežević i Mandić imaju toliku moć da njeno usvajanje mogu izgurati bez problema.
Svi oni koji su očekivali da će beskičmene Demokrate dići glas protiv ove odluke bili su u velikoj zabludi, jer oni intimno dijele ideologiju koju proklamuju lideri koalicije ZBCG, samo nažalost nemaju petlje to javno da izgovore.
Crnogorska javnost je na Vidovdan imala priliku da svjedoči da su poslanici PES-a zeleni da bi se suprostavili naumu Mandića i Kneževića da evropskoj lokomotivi Crne Gore zabiju klinove u točkove.
Jasno je da Milan i Rajo drže banak u koaliciji koja vrši vlast i da su oni ipak ti koji će donositi odluke kojim putem će se Crna Gora kretati, dok neprincipijela koalicija bude trajala.
Milan Knežević je na plenumu  kazao kako ne želi da lično bude dio Spajićevog kabineta, sasvim opravdano, jer i da je u njemu ne bi se više pitao nego što se trenutno pita.
Rajo Manić vuk u jagnjećoj koži u maniru iskusnog golgetera zabija autotogolove Crnoj Gori u mreži  koju poslanici PES-a i njihov lider ne  mogu da odbrane.
Da kojim slučajem Milojko Spajić ima političko iskustvo Mila Đukanovića i Milana Roćena teško bi mogao svom kolegi Andreju Plenkoviću objasniti odluku usvajanja Rezolucije o Jasenovcu.
Hrvatska diplomatija koja u svojim redovima nema ljudi poput Kneževića i Mandića  sa antidržavnom ideologiom će znati da našoj državi adekvatno odgovori na ovaj potez.
U aktuelnom sazivu Vlade Crne Gore nema znanja ni mudrosti da bi se mogli amortizovati potezi koje će Republika Hrvatska uskoro pokrenuti prema našoj državi.
Dok Marko Kovačević likuje zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu, Manić i Knežević se baškare u Beogradu na vodi a crnogorska evropska lokomotiva se guši i polako nastavlja da tapka u mjestu.
[top]