17 jul 2020

KAKVU PORUKU ISTICANJEM TROBOJNE ZASTAVE U BERENAMA OPOZICIJA ŠALJE CRNOJ GORI?

0 Comment

STAV
ALEKSANDAR DAMJANOVIĆ
KAKVU PORUKU ISTICANJEM TROBOJNE ZASTAVE U BERENAMA OPOZICIJA ŠALJE CRNOJ GORI?
Kao što je crnogorska javnost upoznata lokalna samouprava Berana koju čine opozicione partije je u čast 13. jula Dana državnosti Crne Gore na gradskim ulicama istakla trobojne zastave iz 1918. godine koje simbolizuhu netsanak crnogorskog imena, crkve i suverenosti.
Pitam se kakvu poruku nam šalje opozicija iz svog bastiona Berana u kojem stoluje najveći dušmanin Crne Gore Joanikije Mićović?
Odgovor na ovo pitanje se sam nameće bez nekog prećeranog razmišljanja i duboke analize.Opozicija Crnoj Gori šalje poruku da će u koliko ona nakon izbora 30. avgusta budu formirali vlast naša država izgubiti svoju suverenost i identitet. Siguran sam da se lokalna vlast ovim gestom zahvaljuje Joanikiju na podršku koju im je pružio na lokalnim izborima na kojima su sačuvali svoje fotelje.
Ovakav gest koji nažalost ne može biti sankcionisan zbog lošeg Zakona je veoma jasna poruka svim patriotski nastrojenim građanima Evropske i građanske Crne Gore da je 30. avgusta utakmica u kojoj naša država mora pobijediti i sačuvati svoj ponos, dostojanstvo i suverenost.
Lično mi je žao Vasojevića, svih onih heroja koji su dali živote za slobodu Crne Gore jer nijesu zaslužili ovakvo brukanje od strane ljudi koji vode Berane. Vjerujem da će Vasojevići prepoznati zlu namjeru Joanikija Mićovića i neće podržati uskračivanje slobode svojoj Crnoj Gori.
Svakom slobodnomislećem građaninu je jasno da se na predstojećim parlamentarnim izborima ne glasa ko će biti premijer ili minister, već da su oni mnogo više od toga. Na njima se odlučuje oće li Crna Gora sačuvati nezavisnost ili će postai projekat velikosrpske politike kojoj je Milo Đukanović 2006. godine izmakao stolicu.
Ostaje nam da se nadamo da će kod svih građana 30. avgusta preovladati razum i da se neće našoj državi ponoviti 1918. godina čiji je simbol trobojna zastava koja je u Beranama isticana u slavu nestanka vječnosti Crne Gore.

[top]