13 maj 2024

KABINET PREMIJERA I MINISTARSTVO KULTURE IGNORIŠU PROSLAVU 21.MAJA U NIKŠIĆU

0 Comment
Obavještavamo crnogorsku javnost, posebno građane Nikšića da kabinet premijera Milojka Spajića i ministarka kulture i medija Tamara Vujović ignorišu naše pozive za razgovor na temu organizacije programa u čast Dana nezavisnosti, koji će Crnogorska kulturna mreža  upriličiti u Nikšiću.
Nevjerovatno je da u vladinoj administraciji nema osnovne kulture odgovaranja na dopise, naročito na one koji se odnose na događaje koji su od izuzetnog značaja za društvenu zajednicu, što je bez dileme 21.maj.
Ovakav odnos Vlade prema gradu Nikšiću i njegovim građanima  je poražavajući, jer je ovo grad koji je svojom bogatom istorijom zaslužio visoko poštovanje državnih institucija.
Vjerujem da premije Milojko Spajić zna da i građani Nikšića participiraju u punjenju budzera i samim tim imaju pravo da ga konzumiraju za projekte iz oblasti kulture.
Od ministarke kulture Tamare Vujović je ignorisanje Dana nezavisnosti zaočekivati, jer ona dolazi iz političkog subjekta Demokrata  koji  ne dijeli vrijednosti 21.maja, čak je ona svijevremeno govorila kako je Crna Gora banana država.
Imali smo potrebu da se javno oglasimo prvenstveno radi građana Nikšića da znaju na koji način se Vlada Crne Gore odnosi prema njima i našem gradu.
Izgleda da se nastavlja praksa iz prethodnog perioda u kojoj Vlada organizuje skupocijene koktele za diplomatski kor  o trošku građana poreskih obveznika.
[top]