31 maj 2021

JOANIKIJU ŽELIM USPJEH U DUHOVNOM I NEUSPJEH U POLITIČKOM RADU

0 Comment
Želim da čestitam svim građanima Crne Gore koji se izjašnjavaju kao srbi izbor mitropolita.
Činjenica da je Joanikije izabran u drugoj državi i da ga nije birao crnogorski narod on niukom slučaju ne može  śeđeti na tronu Svetog Petra Cetinjskog niti može biti duhovnik Crnogoraca.

Evidentno je da njegovom izboru nije prethodila  volja članova Sabora  SPC već politički uticaj onih koji se zalažu da naša država doživi istu sudbinu kao 1918. godine
Imenovanjem Joanikija Mićovića Srpska pravoslavna crkva nije željela da se u našoj državi desi pomirenje  već da se još više prodube podjele i da se nastavi sa pokušajima rušenja njenog građanskog koncepta.
Niko od građana Crne Gore koji se zalažu za pomirenje nije zadovoljan Joanikijevim izborom jer on Crnoj Gori neće donijeti ništa dobro.
Neshvatlhivo je da neko ko je rodjen u Nikšiću i čiji su preci bili vjernici Crnogorske pravoslavne crkve danas služi interesima druge države i druge crkve.
Joanikije se od 2016. godine  više bavio političkim nego li duhovnim pitanjima što smo se mogli uvjeriti iz njegovih bogosluženja koja je zloupotrebljavao kako bi slao političke poruke.

Sa pozicije mitropolita Joanikije Mićović će još snažnije nastaviti da se bavi izbornim procesima u Crnoj Gori favorizujući antidržavne političke partije.
Na kraju mitropolitu Mićoviću želim puno uspjeha u duhovnom radu i neuspjeha u političkoj misiji.
[top]