04 feb 2023

JEDINO  MILO ĐUKANOVIĆ SIGURNO  MOŽE POBIJEDITI ISPRED SUVERENISTIČKOG BLOKA

0 Comment
Predstojeći predśednički izbori su za Crnu Goru veoma važni, jer niukom slučaju ne bi bilo dobro, da na njima pobijedi neko od kandidata iz antidržavnih političkih partija.
Evidentno je da Milo Đukanović u koliko se  kandiduje jedini sigurno može pobijediti, i da je on najbolja ponuda koja se građanima nudi u izbornoj utakmici.
Svaki drugi kandidat bi bio ozbiljan rizik, i otvorio bi mogućnost  da na ovu važnu funkciju dođe osoba koja bi zastupala interese neke druge države, kao što to danas radi Dritan Abazović i njegovi partneri.
Predśednički izbori su šansa rušiteljima Crne Gore da se sa njom konačno obračunaju i vrate je na poziciju u kojoj je bila 1918. godine.
Teška politička situacija u kojoj se trenutno nalazi naša država ne daje mogućnost za eksperimentisanje sa nestranačkim kandidatima, koji nemaju iskustvo rada na visokim državnim funkcijama.
Svi zajedno smo svjedočili koliko je političko iskustvo Đukanovića  i njegov međunarodni ugled pomoglo Crnoj Gori da ne poklekne pred naletima velikosrpskog nacionalizma.
DPS kao najozbiljniji politički subjekt i sve ostale političke državotvorne partije treba da budu svjesni činjenice da Milo Đukanović jedini ima bezrezervnu podršku većinske Crne Gore.
Na zadnjim predśedničkim izborima Đukanović je postigao rezultat koji suverenističke partije nijesu mogle dostići na više izbornih procesa.
Lično me zabrinjava ucjenjivački prijedlog SDP-a, koji ako se realizuje nanosi veliku štetu suverenističkom bloku i Crnoj Gori.
Ovo nije momenat za nestranačke kandidate koji bi se u slučaju eventualne pobjede obavljajući funkciju predśednika učili poslu.
Vjerujem da je i sam Milo Đukanović svjestan blata u kojem je nakon 30. avgusta upala Crna Gora, kao i da je jedino on svojim međunarodnim ugledom može vratiti na evropski put.
Zato lideri suverenističkih partija u pamet  se, nemate pravo na grešku!
[top]