15 feb 2021

IZBOR VLADIMIRA BOŽOVIĆA NA ČELO UCG VELIKI PORAZ CRNE GORE

0 Comment
Izbor predśednika Matice srpske  Vladimira Božovića na čelo  Univerziteta Crne Gore se jedino može okarakterisati kao veliki poraz Crne Gore i pobjeda velikosrpskog nacionalizma.
Ovaj potez Upravnog odbora UCG koji je urađen po naredbi Gojka Perovića je samo jedan u nizu koraka ka rušenja građanske Crne Gore.
Profedor   Božović je svojim dosadašnjim  djelovanjem pokazao da je njegova osnovna misija da Crne Gora postane srpska država i da se uredjuje po pravilima ‘’ srpskog sveta’’.
Za rubriku vjerovali ili ne je podatak da na čelu najznačajnije obrazovne ustanove u jednoj držsvi  se imenuje pa makar i kao vd  čovjek koji ne priznaje zastavu, grb, himnu i suverenost države koja ga imenuje.
Svi koji živimo u Crnoj Gori znamo da akademska zajednica naročito univerzitetski profesori su od Crne Gore dobili sve: stanove, kredite, visoke zarade, a za uzvrat su joj dali ništa.
Lično ne žalim ni smijenjenog rektora Danila Nikolića jer univerzitet za vrijeme njegovog mandata nije davao neki značajniji doprinos državi čak su pojedini profesori sa Pravnog fakulteta stali na stranu Srpske pravoslavne crkve u sporu oko imovine koju je otela od Crne Gore.
Velika šteta za UCG je bila smjena Radmile Vojvodić koja je bila krenula da  organizuje univerzitet da radi u interesu Crne Gore,ali je zbog sujete dijela članova bivše Vlade nezakonito smijenjena što su i sudski organi potvrdili.
Svima nama  koji se zalažemo za građanski koncept Crne Gore preostaje  da se molimo Bogu da ova politička pošast koja je zadesila našu državu neće dugo trajati.
[top]