20 apr 2021

IZABRAN LOGO OBILJEZAVANJA 15 GODINA OBNOVE NEZAVISNOSTI CRNE GORE 

0 Comment
Žiri koji su činili predstavnici portala Aktuelno i Analitika, televizija TV7, RTV Nikšić, TV Rožaje, TV Pljevlja,Elmag radija, PG Sounda, stamparije Vapor, CKM-a, Centralne banke Crne Gore i fotograf Miloš Zvicer su dizajnersko rješenje Rade Ojdanić izabrali za logo obilježavanja 15 godina obnove nezavisnosti Crne Gore.
Na konkursu je pristiglo 18 prijedloga rješenja od kojih 10 razmatrano dok ostala nijesu uspunjavala tražene uslove.
Pobjedničkom rješenju je pripala nagrada od 1000€ koju je obezbijedila Centrala banka Crne Gore.
Dominante boje loga su crvena i zlatna, označavaju boje crnogorske državne zastave, čija je pozadina jarko crvene boje.
Broj 15 označava godine jubileja, a iznad  broja se nalaze zlatni kljun i krilo, koje predstavljaju prkosnog crnogorskog orla koji je simbol slobode.
Rada Ojdanić je kazala da joj je  izuzetno drago što je njeno rješenje pobijedilo na konkursu. Jedva čekam da vidim njegovu primjenu u kampnji u raznim formama i reakciju javnosti. Ovo je nadam se samo početak mojih kvalitetnih radova. Privilegija je za svakog dizajnera da pobijedi na ovako važnom konkursu čiji je značaj mnogo veći od bilo koje nagrade. Zahvaljujem se članovima žirija  što su prepoznali moje rješenje kao najbolje.
U ime Crnogorske kulturne mreže Kristina Mitrović je kazala da nam je baš drago što je mlada osoba pobijedila na konkursu i što će njen rad biti simbol obilježavanja jubileja.
Ona je istakla da vjeruje  da će ovaj logo prihvatiti svi građani Crne Gore  i da će jubilej koji država obilježava biti povod da se ujedinimo oko naše državne kuće i da prevazidjemo  medjusobne podjele.
Početkom  maja će krenuti kampanja sa temom  sloboda  koja je u ovom trenutku veoma važna za Crnu Goru.
Ovim putem obavještavamo javnost da smo poziv da učestvuju u žiriju uputili svim crnogorskim medijima. Posebno nam je žao što učešće u radu nijesu uzeli prosrpski mediji jer bez obzira na uređivačku politiku svima nam je Crna Gora zajednička kuća.
Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće u konkursu, radu žirija kao Centralnoj banci i guverneru Radoju Žugiću što su prepoznali značaj konkursa .

[top]