25 maj 2020

IZ BIJELOG POLJA POSLATA LOŠA SLIKA ODNOSA PREMA DRŽAVNIM SIMBOLIMA

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža najoštrije osuđuje šovinistički i vandlski čin prema crnogorskoj zastavi koji se desio na Trgu Slobode u Bijelom Polju. Ovaj kukavički čin je pokazatelj neodgovornog odnosa njegovih počinoca prema matičnoj drzavi i prema svim njenim grđanima.Sramni gest ima još veću težinu jer se dogodio u vrijeme kad je naša država obolježavala veliki praznik kakav je 21. maj.
Bez obzira što im je to posao,i što ih građani za to plaćaju naša organizacija upućuje čestitke zaposlenima u CB Bijelo Polje na brzoj reakciji u rasvjetljavanju ovog sramnog gesta prema Crnoj Gori.. Apelujemo na sudstvo da poćinioci skrnavljenja držvne zastave budu najoštrije kaznjeni, kao i da se ispita ko su nalogodavci. Oštrim sankcioniosanjem počinilaca bi se poslala jasna poruka svima da više nema tolerisanja nepoštovanja države i njenih simbola.
Gestom koji se dogodio u Bijelom Polju se šalje jasna poruka drzavi Crnoj Gori šta će se desiti sa njenom suverenošću ako nakon parlamentarsnih izbora većinu budu činili oni koji ni dan danas ne prihvataju državne simbole i tekovine 21. maja. Iz navedene situacije se može izvseti jasan zaključak da nam predstoji velika borba za očuvanje crnogorskog identiteta i konceptom građanske Crne Gore.
Iz Bijelog Polja je u svijetu poslata jedna loša slika o Crnoj Gori kako se nažalost ni nakon 14. godina od obnove suverenosti kod dijela građana nije sazrela svijest o poštovanju države i njenih simbola.
Izražavamo zaljenje što se ovaj vandalski čin dogodio u Bijelom Polju gradu u kojem se 2004. godine prvi put zavijorila crnogorska zastava i intonirala zvanična drzavna himna.Vjerujemo da žaljenje zbog ovog gesta dijele i građani Bijelog Polja koji su dali veliki doprinos da Crna Gora 2006. godine obnovi svoju suverenost.
Crnogorska kulturna mreže će u narednim danima crnogorskoj javnosti predstaviti još jedan neodgovoran odnos prema državnim simbolima, državi Crnoj Gori i 21. maju.

[top]