20 jun 2021

ISPRAVLJENA NEPRAVDA PREMA ŠĆEPANU MIJUŠKOVIĆU

0 Comment
Postavljanjem spomen obilježja izviše jame u kojoj je srpska vojska bačila  izmučeno tijelo crnogorskog heroja Šćepana Mijuškovića ispravljena je nepravda prema borcu Za pravo čast i slobodu Crne Gore.
Tadašnje vlasti nakon 1918. godine pošto nijesu mogli dokazati njegovu kruvicu nakon izlaska iz zatvora su ga držale pod prismotrom sve do njegovog ubistva.
Šćepan Mijušković je zvjerski mučen i svirepo ubijen po naređenju srpskih vlasti zbog svog protivljenja prisajedinjenju Crne Gore u Kraljevinu i negiranju odluka Podgoričke skupštine.
O njegovom junaštvu i borbi za Crnu Goru se dosta pričalo ali država mu se nije odužila na način kako je on zasluživao zbog svog odnosa prema njoj.
Nažalost trebalo je da prođe  97 godina  da se ovom heroju oda priznanje u vidu postavljanja mermerne ploče za sve ono što je uradio za Crnu Goru.
Crnogorska kulturna mreža izražava poštovanje prema gestu organizatora postavljanja spomen obilježja velikom crnogorskom sinu Šćepanu Mijuškoviću.
Ovim čunim je ispravljena nepravda prema heroju i opran crn obraz kulturnim institucijama Crne Gore koje se nijesu śetile da izraze poštovanje prema heroju Šćepanu Mijuškoviću.
Oj Srbijo da li imaš još sinova da se srame što se Šćepan Mijušković mrtav  nađe na dno jame.
[top]