27 avg 2022

IKONOGRAFIJA U HERCEG NOVOM POSTAVLJENA UZ SAGLASNOST DEMOKRATA

0 Comment
Ikonografija koja je postavljena u Herceg Novom o čijim porukama je suvišno bilo šta kazati nije mogla biti postavljena bez saglasnosti Demokrata kao najvećeg činioca lokalne vlasti.
Opština Herceg Novi na čijem čelu je Stevan Katić je morala izdati saglasnost i uslove za postavljanje banera koji treba najviše da služe na čast upravo Demokratskoj Crnoj Gori.
Za mene lično ovakav odnos prema Crnoj Gori od strane Demokrata nije iznenadjenje znajući njihove anticrnogorske stavove koje su pokazali svojim djelovanjem u izvršnoj vlasti.
Uz svo dužno poštovanje prema instituciji Patrijarha  SPC smatram da nije primjereno u njegovu čast postavljati banere sa porukama koje vrijeđaju Crnu Goru.
Pozivam nadležne državne organe da pod hitno saslušaju Stevana Katića i adekvatno ga sankcionišu kao odgovornu osobu opštine Herceg Novi zbog vrijeđanja ugleda  i dostojanstva Crne Gore.
Ovaj gest Dekokratske Crne Gore treba da bude parametar za analizu da li ovaj politički subjekt može biti pouzdan partner Evropskoj uniji koje želi da naša država bude njen punopravni član.
Teško će Dekorate i njihov predśednik Bečić mijenhajući nacionalne dresove građanima prodati  šibicarske trikove o zalaganju za pomirenje.
Ovim gestom Demokratska Crna Gora je iskazala visoko nepoštovanje prema građanskom Herceg Novom koji je  od njihovog  preuzimanjem lokalne vlasti dotakao dno.
Lično me ne bi iznenadili da Demokrate ako se dočepaju poluga izvršne vlasti pokrenu inicijativu za vraćanje kapele Karađorđevića na Lovćen.
Na kraju pozivam Aleksu Bečića i Stevana Katića  da stave prst na čelo i razmisle kako se danas ośećaju građani Boke koji nijesu nacionalni Srbi.
[top]