24 dec 2021

Ibrahimović- Damjanović: GRAĐANSKA CRNA GORA NEMA ALTERNATIVU

0 Comment
Predśednik  naše organizacije Aleksandar Damjanović se sastao sa potpredśednikom Skupštine Crne Gore i liderom Bošnjačke stranke gospodinom Ervinom Ibrahimovićem.
Tema razgovora je bila aktuelna situacija u Crnoj Gori koja se loše reflektuje na građansku Crnu Goru i njen nastavak evropskog puta koji je zaustavila aktuelna izvršna vlast.
Damjanović se zahvalio Ibrahimoviću na doprinosu koji njegova stranka i Bošnjački narod daju očuvanju najvećih vrijednosti naše države multietničnosti i multikulturalnosti.
On je kazao da je Bošnjačka stranka nakon 30.avgusta pokazala lojalnost i umjesto fotelje izabrala koncept borbe za očuvanje građanske Crne Gore.
Naš predstavnik je tokom razgovora zamolio potpredśednika Ibrahimovića da se u Skupštini čuje glas lošeg odnosa vlade prema kulturi kojom se uopšte ne bave.

Damjanović je kazao  da Skupština ne smije biti poligon za promociju populizma već mjesto na kojem će se donositi odluke u interesu građana i države.Ervin Ibrahimović je kazao da je Bošnjačka stranka ostala vjerna putu koji je trasirao  njihov dugogodišnji lider Rafet Husović a taj put je  jasan evropska i građanska Crna Gora.
On je rekao da  će u  parlamentu sa svojim kolegama iz poslaničkog kluba  podržati sve ideje koje su u interesu građana bez obzira da li one dolazile od opozicije ili od skupštinske većine.
Ibrahimović je kazao da su  nakon 30.avgusta odbili da budu dio nove izvršne vlasti jer dio onih koji je sačinjavaju ne dijele vrijednosti bošnjačkog naroda.
Potpredśednik Skupštine Crne Gore je kazao da zakonodavni dom mora biti mjesto na kojem će se isključivo donositi odluke u interesu građana i Crne Gore.
On je dodao da Vlada mora pokazati više senzibiliteta za kulturu sa posebnim osvrtom na kulturno nasleđe manjinskih naroda. I mi u Rožajama zelimo da kod nas gostuju pozorišne predstave koje se organizuju u CNP i u Zetskom domu. Takođe mladi koji žive u Petnjici, Rožajama, Plavu, Pljevljima i Bijelom Polju  želi da se u njihovim  gradovima organizuju festivali i  koncerti regionalnih muzičkih zvijezda.
Ibrahimović je pozvao našeg predstavnika da Crnogorska kulturna mreža u Rožajama organizuje obilježavanje 21.maja jer je to građani ovog grada zaslužuju zbog svog odnosa prema Crnoj Gori.
Zajednički je konstatovano da građanska Crna Gora nema alternativu.

[top]