27 maj 2020

HVALA PRIJESTONICI CETINJU NA DECENIJSKOJ SARADNJI

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je u čast decenijiske saradnje Prijestonici Cetinju uručila plaketu koju je u ime grada primio gradonačelnik Aleksandar Kašćelan. Predstavnik naše organizacije Aleksandar Damjanović je kazao da je Prijestonica naša druga kuća i da uvijek rado na Cetinju organizujemo projekte kojima je povod Crna Gora. Damjanović je istakao da ga raduje način na koji je Prijestonica razvija kao i odnos Vlade prema njoj. On je izrazio nadanje da će lokalna samouprava znati da valorizuje presjedavanje Mila Đukanovića Senatom Cetinja, i da će se realizovati projekti za dobrobit mladih koji žive u ovom gradu. Damjanović je kazao da mu je drago što su mladi Cetinjani zahvaljujući Crnogorskoj kulturnoj mreži imali priliku da uživo prate nastupe najvećih regionalnih zvijezda koji su pjevali u čast Crne Gore. Našeg predstavnika je posebno obradovala vizija razvoja grada sa kojom ga je upoznao prvi čovjek Prijestonice.
Gradonačelnik Kašćelan se zahvalio našoj organizaciji na našem odnosu prema Prijestonici i na odnosu prema projektima koji promovišu tradiciju, kulturu i identitet Crne Gore. On je istakao da mu je drago da je Prijestipnica proteklih godina bila domaćin događajima koje je organizovala Crnogorska kulturna mreža. Kašćelan je kazao da su ti događaji uz događaje koje je Prijestonica samostalno organizovala bili važan dio naših zajedničkih napora da dostojanstveno obilježimo jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji Crne Gore- obnovu nezavisnosti. Gradonačelnik Kaščelan je našoj organizaciji poželio da nam nova decenija rada donese uspjeh, mudrost i strpljenje u našoj misiji.
Zajednnički je konstatovano da će i u narednim godinama Prijestonica i Crnogorska kulturna mreža davati doprinos jačanju tekovina 21. maja i očuvanju crnogorskog kulturnog nasleđa.
Crnogorskakulturna mreža se zahvaljuje građanima Cetinja koji su minulih deceniju prisustvovali projektima koje smo realizovali u Prijestonici, kao i administraciji grada koju je predvodio Aleksandar Bogdanović sa kojom smo partnerski organizovali obilježavanje pet i deset godina nezavisnosti Crne Gore.

[top]