11 okt 2022

HOĆE LI DOKTOR ABAZOVIĆ SMIJENITI PAPU?

0 Comment
Jučerašnja pośeta odlazećeg premijera Dritana Abazovića Vatikanu nameće pitanje hoće li doktor populizma pokušati da smijeni papu  Franja?
Po svemu sudeći ako se stvari budu odvijale kao u Hotelu Splendid, kada je Abazović smijenio Sava Kenteru, nakon učešća na panelu koji je organizovala NVO vd direktora ANB-a, papi se ne piše dobro.
Sve oči svjetske javnosti su uprte u Crnu Goru i čekaju da li će doktor Dritan zakazati elektronsku śednicu na kojoj će se raspravljati o papinoj smjeni.
Siguran sam da u koliko pokrene navedenu inicijativu premijer u tehničkom mandatu neće imati problema da za nju obezbijedi apsolutnu većinu.
Čak šta više, Fatmir Đeka i ministri iz URE će glasati sa dvije ruke da potvrde ubjedljivost većine koja želi da razriješi papu, dok će Joko razmisliti kako će glasati zbog zastupništva sportske opreme Diadora.
Prije nego što sam počeo pisati ovaj tekst u Podgorici sretoh lidera PZP Nebojšu Medojevića, koji mi pored njegove standardne priče o švercu preprlica preko Crne Gore ispriča kako su mu javili iz bezbjedonosnih
krugova kako je Papa Franjo u knjizi koju je poklonio Dritanu napisao posvetu “ isplači se biće ti lakše, neka keoz suze izađe bol”.
Ne prodjoh ni dvjesta metara prema jednoj prodavnici u koju sam se zaputio sretoh Milana Kneževića koji zagledaše drveća, upitah ga šta gleda, on mi odgovori da traži pogodnu granu da se objesi ako Luka Rakčević sa nepunih 5% glasova postane gradonačelnik Podgorice.
Za rubriku vjerovali ili ne nakon sto metara hoda sretoh Aleksu i Borisa kako sa par omladinaca građanima dijele cijeđene sokiće i pozivaju ih da im se priključe u borbi za vraćanje fotelja koje im je Dritan oteo.
Kad završih kupovinu uđoh u auto i krenuh ka Nikšiču, dok sam vozio na Elmag radiju čuh vijest Abazović pozvao papu da pośeti Crnu Goru.
Pomislih ima li iko u našoj državi da poruči papi da ne dolazi kako bi izbjegao uručivanje odluke o smjeni koja će po svemu sudeći biti objavljena u službenom listu po skraćenom postupku.

Dok sam vozio prema svom rodnom gradu kroz glavu mi prolazi misao šta je Crna Gora Bogu zgriješila da joj Vladu vodi Dritan Abazović?
Vozio sam malo brže, kako bih što prije stigao kući, da potražim u knjigama da li je možda papa Franjo porijeklom iz moje Katunske nahije, jer ako bude imao crnogorske korjene biće sigurno smijenjen.

 

[top]