05 okt 2020

HITNO PRONAĆI POČINIOCE POKUŠAJA PONIŽENJA CRNE GORE IZ BIJELOG POLJA

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža najoštrije osuđuje skrnavljenje crnogorske zastave u Bijelom Polju. Pozivamo Upravu policije da u što kraćem roku pronađe i procesuira počinioce ovog vandalskog čina koji narušava ugled države.
Sa žaljenjem moramo konstatovati da je ovo još jedna u nizu ružnih slika o odnosu prema državnim simbolima koja se  Crnoj Gori šalje iz Bijelog Polja.
Ovaj vandalski čin je pokazatelj da huligani misle da skrnavljenjem državne zastave mogu prkositi Crnoj Gori. Učestalo skrnavljenje državnih simbola je pokazatelj da nažalost ni nakon 15.godina nije sazrela svijest kod dijela građana koji su blisti prosrpskim opozicionim partijama o odnosu prema svojoj matičnoj državi.
Ovim gestom njegovi počinioci žele da se dodvore novoj skupštinskoj većini koja sigurni smo većinski podržava skrnavljenje crnogorske zastave koju kako su i sami kazali ne podržavaju.
Ovaj vandalski čin je jasna poruka da se Crna Gora želi vratiti pod kišobran velikosrpskog nacionalizma i pod trobojnu zastavu iz 1918.godine.
Sigurni smo da ovaj pokušaj poniženja države kod većinskog dijela građana Crne Gore i Bijelog Polja neće proći.

 

[top]