28 apr 2022

GRADONAČELNIK CETINA KRIJUĆI SE IZA PRIJESTONICE OBMANJUJE JAVNOST

0 Comment

Obavještavamo crnogorsku javnost a posebno građane Cetinja da gradonačelnik Nikola Đurašković krijući se iza institucije Prijestonice, u javnom reagovanju na našu najavu o organizaciji proslave je obmanuo javnost.
Kao ozbiljna i odgovorna organizacija dostavljamo na uvid javnosti odobrenje za organizaciju proslave izdate od strane  Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj iz kojeg se jasno vidi da činjenice na koje  se javno poziva lokalna samouprava nijesu tačne.
Na osnovu dobijenog odobrenja smo skup uredno prijavili Odjeljenju bezbijednosti Cetinje i krenuli u organizaciju koja je do sada  iziskivala dosta velike materijalne troškove.
Za razliku od nove lokalme uprave Cetinja mi se isključivo služimo istinom što je moguće vidjeti iz dokumenata koji dostavljamo javnosti na uvid.
Šturo pismo koje pravno nije obavezujuće najbolje govori o nepismenosti i zloj namjer lokalne uprave Cetinja  koju podržavaju Ura i Demokrate čiji su lideri iz Podgorice izdavali naređenja da se Cetinjani 4 i 5. septembra zasipaju gumenim mecima i suzavcima što očito gospodinu Đuraškoviću ne smeta.
Važno je da građani Cetinja i Crne Gore znaju da Đuraškoviću koji obavlja fukciju gradonačelnika zahvaljujući glasovima onih koje je do skoro nazivao izdajnicima Crne Gore pokušava da sprovodi pravno nasilje na način što na svoju pravno nepismenu odluku nije ostavio pravo žalbe.
Ovu priliku koristimo da obavijestimo gospodina Đuraškovića da je na Cetinju i prije dolaska nove vlasti postajala administracija i da se na Cetinju proslavljao 21. maj na način kako to dolikuje ovom važnom datumu kao i da život na Cetinju ne počinje od njegovog dolaska na funkciju gradonacelnika
Neshvatljivo je da nam nakon deset godina organizacije programa na Cetinju u koje smo uložili dosta rada i materijalnih sredstava aktuelni gradonačelnik zloupotrebljavajući zakon pokušava uskratiti  pravo za organizaciju programa.
Obavještavamo građane Cetinja da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da zaustavimo bahatost gradonačelnika Đuraškovića i njegovih političkih partnerera iz Demokrata i Ure koji žele da zabrane organizaciju događaja kojim se slavi važan datum crnogorske istorije uz crnogorske pjevače.
Na kraju pozivamo gospodina Nikolu Đuraškovića ukoliko ima ljudskog dostojanstva da crnogorskoj javnosti dostavi na uvid šturo pismo na koje se poziva a koje su pisali njegovi “ savjetnici” u želji da mu omoguće da njegovi prijatelji iz Beograda iz śenke produciraju proslavu crnogorskog 21. maja.

[top]