27 jul 2021

GOJKO PEROVIĆ  NE DOLAZI U PODGORICU KAO SVEŠTENIK VEĆ KAO POLITIČKI AKTIVISTA

0 Comment
Vijest da je Gojko Perović premješten sa Cetinja u Podgoricu i raspoređen na mjesto starješine Crkve Svetog Đorđa nije iznenađenje znajući da  su u ovom gradu za manje od godinu lokalni izbori.
Evidentno je iz dosadašnje njegove misije da on u Glavni grad ne dolazi da bi propagirao religiju već da bi nastavio svoje političke aktivnosti od 30. avgusta.
Rektor Cetinjske bogoslovije zloupotrebljavajući mantiju i Sveto pismo se pokazao kao dobar politički aktivista i propagator laži pa ga srpska služba šalje da uzme učešće u predizbornoj kampanji.
Perović je tokom  kampanje za parlamentarne izbore koji su održani 30. avgusta  u bogosluženjima više pričao  o politici nego li onome što piše i Jevandjelju.
Svi se dobro śećamo njegovih izjava u kojima je falsifikujući istoriske činjenice obmanjivao javnost kako se žele oteti svetinje a u stvari on je bio taj koji se zalagao da se one otmu od Crne Gore.
Perović će svojim umijećem koje se bazira na populizmu po dobro oprobanom receptu pokušati da doprinese rušenju aktuelne lokalne vlasti u Podgorici.
Već sad je evidentno da će podgorički izbori biti borba između  administracije Ivana Vukovića koja izlazi pred građane sa konkretnim rezultatima svoga rada i antipropagande Srpske pravoslavne crkve koja će biti suport Demokratskom frontu.
U velikoj su zabludi svi oni koji misle da se premještaj Perovića u Podgoricu može tretirati kao kažnjavanje zbog njegovog protivljenja Božićnoj pośeti Aleksandra Vučića Pljevljima.
[top]