09 jun 2020

GLAVNI GRAD PODGORICA SE NEODGOVORNO ODNOSI PREMA DRŽAVNIM SIMBOLIMA

0 Comment

Crnogorske zastave koje je lokalna samouprava Podgorice istakla na ulicama grada u čast 21. maja izgledom nijesu po zakonu o Državnim simbolima i Danu državnosti. Naime zelena boja u grbu, boja grba i obrubu nijesu boje iz lepeze boja koje zakon propisuje.
Neshvatljivo je da ljudi koji su se u ime opštine bavili nabavkom crnogorskih zastava nijesu znali kako one treba da izgledaju, i da je neprimjereno u glavnom gradu Crne Gore istaknuti zastave koje svojim izgledom nijesu po zakonu. Ono što šalje posebno lošu sliku o Podgorici jeste da je i bulevar koji nosi ime “ 21.maj” ukrašen zastavama koje su izgledom nijesu po zakonu.
Ovakav odnos administracije na čijem je čelu Ivan Vuković se jedino može okarakterisati kao neodgovorn odnos prema državnim simbolima, a samim tim i prema državi Crnoj Gori. Gradonačelnik Vuković koji uvijek javno ističe svoj odnos prema Crnoj Gori je trebalo krećući se ulicama grada uviđeti propust koji se jedino može okarakterisati kao “šamar” koji je lično kao zastupnik grada lupio Crnoj Gori.
Nažalost za ovaj prekršaj odgovornost neće snositi lično gradonačelnik Ivan Vuković već građani Podgorice iz čijeg će budžeta biti plaćena kazna za navedeni prekršaj. Pomenuti prekršaj ima istu težinu kao prekršaji iz Budve i Bijelog Polja čiji su počinioci zahvaljujući efikasnoj reakciji državnih organa sankcionisani.
Naša organizacija neće podnijeti prijavu protiv Podgorice, već će uputiti inicijativu Ministarstvu kulture da to oni urade , jer pravnike koji su zaposleni u ministarstvu plaćaju građani Crne Gore. Vjerujemo da će državne isntitucije ekspresno reagovati i sankcionisati navedeni neodgovoran odnos prema Crnoj Gori.
Pozivamo gradonačelnika Ivana Vukovića da se zbog neprimjerenog odnosa prema državnim simbolima administracije na čijem je čelu javno izvine građanima Crne Gore. Da je kojim slučajem gospodin Vuković na čelu nekog grada u Hrvatskoj ili nekoj drugoj evropskoj zemlji morao bi istog trenutka podnijeti neopozivu ostavku.

[top]