28 mar 2023

FUDBAL POBIJEDIO MRŽNJU 

0 Comment
Dešavanja oko fudbalske utakmice Crna Gora Srbija su  pokazali da je sport pobijedio mržnju, tenzije i politiku koje su uvijek bile prisutne kada igraju ove dvije reprezentacije.
Fudbalski savez naše države je profesionalnom organizaciom pokazao da je sposoban  za organizaciju zahtjevnih događaja.
Svojim ponašanjem navijači i fudbaleri crnogorske reprezentacije su pokazali ono što je crnogorce uvijek krasilo domaćinski doček i ljudski odnos prema gostu.
Od samog dolaska pa sve do završetka utakmice ekspedicija FSS se ośećala kao u svojoj kući, što je pokazatelj da je sport ipak  pobijedio šovinizam i mržnju.
Fudbaleri i stručni štab reprezentacije Srbije je svojim sportskim i ljudskim ponašanjem pokazali da oni nijesu reprezenti one Srbije koju predstavljaju pojedini tamošnji mediji i kvazi politički analitičari.
Pokazalo se kao besmislena  odluka da se ova utakmica proglasi utakmicom visokog rizika, jer je kao što smo imali priliku da vidimo pobijedio fer-plej.
Bez obzira na rezultat mi koji smo navijali za crnogorsku reprezentaciju treba da budemo ponosni na igru naših reprezentativaca i sportsku sliku koja je poslata svijetu iz Podgorice.
Jedini gubitnici ove sportske priredbe su oni koji su željeli da se zviždi intoniranju srpske himne i da se uvredama dočekaju reprezentativci Srbije.
Novinari dijela srpskih medija koji su došli  da zabiljže neke senzacije i uvrede prema srpskim reprezentativcima su sa stadiona izašli praznih bilježnica.
Sve čestitke navijačkim grupama crnogorske reprezentacine, Fudbalskom savezu i predśedniku Dejanu Savićeviću na doprinosu koji su dali da se iz Crne Gore pošalje sportka  slika na ponos svih nas.
DA JE VJEČNA CRNA GORA, ŽIVJELA SRBIJA!
[top]