08 maj 2013

DRŽAVA JOŠ JEDNOM POKAZALA NEMAR

0 Comment

Odnosom prema Whoo See clapi, Država je još jednom pokazala nemar prema pojedincima i kolektivima koji je predstavljaju na međunarodnoj sceni.

Nedolazak na ispraćaj Whoo See klape čelnih ljudi RTCG, niti bilo kojeg predstavnika kulture Crne Gore je čin za osudu javnosti.

Ipak trebalo je tim momcima dati makar moralnu podršku, jer godinama stvaraju muziku koju rado sluša mlađa populacija. Muziku  koja je nagrađivana mnogo puta van okvira Crne Gore.

Vjerovatno ovakav odnos porema njima je iz razloga što niko nije imao prostora da se finansijiski okoristi od njih, i cjelokupan projekat.

Ovo nije prvi put da Država   pokazuju nemar prema kolektivima i pojedincima koji Crnu Goru predstavljaju na međunarodnoj sceni.

Pośetimo se samo naših Zlatnih Lavica, Ajkula, Srđana Mrvaljevića i drugih sportista koji su donosili mnogo radosti Crnoj Gori, kada su odlazili na razna takmičenja nijesu ispraćeni na način kako dolikuje.

Političari su dežurni da u koliko se ukaže prilika da o trošku građana otputuju na neko takmičenje, ili da se sa sportistima nakon njihovog uspjeha fotografišu na aerodromskim pistama.

Iskreno se nadamo da se u narednom periodu neće dešavati ovakvi propusti, koji su za osudu javnosti.

Crnogorska kulturna mreža želi puno uspjeha Whoo See klapi na predstoječem Eurosongu.

[top]