17 dec 2022

DRITANOV POTONJI KOKTEL

0 Comment
Dok je sinoć Milan Knežević u Mojkovcu promovisao svoju zbirku Robijaški refreni, doktor Dritan Abazović je upriličio potonji novogodišnji koktel kao predśednik Vlade koja je odavno izgubila povjerenje.
U zgradi stare vlade sve je prštalo od luksuza. Crveni tepih na kojem je odlazeći  premijer u lakovanim cipelama dočekivao goste, zatim raskošna scenografija, ukrasne kuglice,viseći ukrašeni stolovi i bogat meni su stvarali privid da je sve kako dolikuje.
Zvanice lijepo obučene kako dress kod nalaže su došle da se oproste od premijera Dritana Abazovića čije ime će u istoriji Crne Gore biti upisano crnim masnim slovima.
Demokratski front i Demokrate koje daju kiseonik Vladi doktora Abazovića su na ovaj glamuroznu događaj delegirali rezervnu ekipu da se oprosti od njega.
Čak ni medijski reketaši nijesu došli nego su da bi ispoštovali protokol poslali Marjanu koja je stala tik uz odlazećeg premijera da bude viđena.
Po mom skromnom sudu najdraži gost odlazećeg premijera je bio episkop budimljansko-nikšićki Metodije čije je pojavljivanje izmamilo oduševljenje domaćina potonjeg koktela.
Nakon srdačnih pozdrava i zagrljaja oficijalni dio je počeo govorom ambasadora Palestine.  Kao glavna zvijezda večeri za govornicu je izašao  doktor Abazović koji je za njega neuobičajno kratkim  govorom pozdravio zvanice.
Na moje “iznenađenje ” u obraćanju nije spomenuo Bemax i Zorana Lazovića što često čini kako bi sebi dao na publicitetu.
Nakon oproštajnog govora počeo je dernek i nazdravljanje uz šampanjac koji za svakog nije imao isti ukus.
Dok je lider DNP-a Milan Knežević u prepunoj sali Centra za kulturu u Mojkovcu čitao stihove svojih sabranih djela, doktor Abazović je nazdravljao gostima šampancem koji je za njega imao ukus  čaja od ive.
Kao neko ko ima bogato iskustvo u organizaciji događaja jedinu zamjerku organizatorima potonjeg koktela mogu naći u tome što hor kojim je dirigovala Zoja Đurović nije izveo pjesmu “ ej drugovi jel vam žao rastanak se primakao” specijalno od premijera za sve goste.
Nakon završetka potonjeg koktela i promocije zbirke pjesama Doktor Abazović je užurbanim korakom krenuo u RTCG na interviju, dok je Milan Knežević vozeći se prema Mojanovićima slušao  Dzenanovu pjesmu “ život je casino, nekom teče med i mleko, nekom gorko vino.
[top]