18 avg 2021

DRITANE ZAŠTO VLADA NEUPLAĆUJE SREDSTVA CRNOGORSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI?

0 Comment
Od izbora pa do današnjeg dana Vlada Crne Gore Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi nije uplatila redovna finansijiska sredstva koja dobija svaka vjerska zajednica koja djeluje u našoj državi.
Vlada ovom sramnom odlukom pokušava da satanizuje  CPC kako bi  vjerska zajednica nacionalnih Crnogoraca prestala sa djelovanjem.
Na ovu odluku koja je prećutno donešena na śednici Vlade ćuti Dritan Abazović koji je prvenstveno zahvaljujući glasovima Crnogoraca postigao izborni rezultat zahvaljujući kojem danas uređuje Crnu Goru po pravilima srpskog sveta i Srpske pravoslavne crkve.
Ova sramna odluka Vlade i mnoge druge anticrnogorske  odluke koje je donijela za Dritana su  “relaksacija” koja će ga po svemu sudeći na narednim izborima koštati parlamentarnog cenzusa.
Dok su Albanci kroz istoriju gradili Crnu Goru iskazivali poštovanje prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi danas te temelje Dritan ruši zarad boravka u kožnij fotelji.
Evidentno je da Vlada Zdravka Krivokapića zajedno sa skupštinskom većinom od prvog dana izbora radi na uskraćivanju prava na slobodu vjeroispovijesti građanima koji se deklarišu kao Crnogorci.
Dok Vlada  iz državnog budžeta kupuje podršku Srpske pravoslavne crkve za

opstanak sveštenstvo i zaposleni u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi se grčevito bore za preživljavanje i opstanak.

Ovaj čin uskraćivanja podrške Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi je samo jedan u nizu pokazatelja da je ova Vlada anticrnogorska i da će istorija o njoj pisati crnim boldovanim slovima.
Na kraju poručujem Zdravku i Dritanu da dobro razmisle da li se ovakvom sramnom odlukom griješe pred Bogom kojem svi pripadamo bez ozira da li se krstimo ili klanjamo.
[top]