22 dec 2021

DRITAN NAPADIMA NA BEMAX I UNIPROM ŽELI DA BUDE MORALNI KANTAR

0 Comment
Crnogorska javnost  ima priliku da prisustvuje performansima u kojima glavnu ulogu igra potpredśednik Vlade doktor Dritan Abazović.
Ovaj “ekspert” za bezbijednost  ne birajući naćin i sredstva sebe želi da predstavi kao moralni kantar na kojem se mjeri poštenje.
Da je u svom zanosu izgubio kompas najbolje pokazuje činjenica da je krenuo sa neartikulisanim napadima na dvije najuspješnije crnogorske kompanije Bemax i Uniprom.
Umjesto da bude ponosan što je Bemax jedna od najboljih evropskih kompanija u svojoj branši  Abazović podmetačinama želi da ukalja ugled ove renomirane crnogorske kompanije.
Doktor Abazović je izgleda uzeo manire svojih  mentora koji ga po svemu sudeći instruiraju da napada sve one koji ne žele da im plaćaju reket.
Da Bemax i Uniprom posluju i plaćaju porez u nekoj drugoj državi imali bi mnogo veće poštovanje izvršne vlasti nego što je to nažalost  slučaj u Crnoj Gori.
U svjetskoj praksi nije zabilježen slučaj da visoki funkcioner Vlade ratuje sa najuspješnijim  privrednim koleltivima koji su lojalni državi i koji zapošljavaju veliki broj radnika.
Crna Gora ima veoma mali broj zdravih kompanija poput Bemaxa i Uniproma pa je samim tim suludo da Vlada opstruira njihov rad.
Bilo bi lijepo da se doktor Abazović prizemlji jer narodna poslovica kaže “ko visoko leti nisko pada” čega on očito nije svjestan.
Iskreno se nadam   da će se lider URE uozbiljiti  i konačno shvatiti da je politika ozbiljan posao koji se ne zasniva na populizmu i šupljim pričama koje guše privredu.
Na kraju želim da podśetim doktora Abazovića da je on taj koji je otimao od Crne Gore i davao Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
[top]