24 apr 2018

DONACIJA OSNOVNOJ ŠKOLI U BOANU

0 Comment

 

                                               DONACIJA OSNOVNOJ ŠKOLI U BOANU

Crnogorska kulturna mreža je uručila donaciju laptop računara  osnovnoj školi Bogdan Kotlica iz Boana, koje smo obezbijedili uz pomoć biznismena Brana Mićunovića. Tokom boravka u školi smo uviđeli da su  na sportskom poligonu koševi u lošem stanju, pa ćemo uz pomoć biznismena Aca Đukanovića obezbijediti  nove koševe i sportske rekvizite.

Vjerujemo da ćemo ovom akciom  zainteresovati učenike da počnu trenirati neki od sportova, pa možda jednog dana neko od njih postane reprezentativac Crne Gore.

U ime škole na donaciji se zahvalila direktorica Danijela Šobić, koja je izrazila očekivanje da će ova donacija doprinijeti poboljšanju vaspitno-obrazovnog procesa. Ona je predstavnike naše organizacije upoznala sa vannastavnim aktivnostima učenika, koji na državnim takmičenjima postižu zapažene rezultate. Škola Bogdan Kotlica je počela sa radoom prije 148 godina i dobitnih je najvećeg državnog priznanja iz oblasti obrazovanja nagrade Oktoih.

Školi je potrebna popravka krova i zamjena prozora, pa se nadamo da će uz pomoć ljudi dobre volje  ova obrazovna ustanova jubilej 150 godina od osnivanja proslaviti u boljim uslovima za rad.

Naša organizacija će novom predśedniku Crne Gore Milu Đukanoviću uputiti inicijativu da osnuje fond koji bi se bavio podrškom obrazovnim ustanovama sa seotskom područja.

Ovu priliku koristimo da obavijestimo crnogorsku javnost, da smo se za podršku pomenutoj akciji obratili Skupštini Crne Gore, za šta nijesmo dobili čak ni odgovor. Javnost je upoznata  koliki je skupštinski budžet, i koliko su plaćeni pojedini poslanici za svoj nerad.

Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje biznismenima Branu Mićunoviću i Acu Đukanoviću koji su pokazali društvenu odgovorsnot. Vjerujemo da će njihov primjer slijediti i ostali crnogorski privrednici, i pružiti podršku obrazovnim ustanovama kojima je pomoć potrebna.

Naša organizacija će  u narednom periodu nastaviti slične akcije u drugim crnogorskim gradovima.

 

 

 

[top]