24 maj 2019

Docek 21. maja na Cetinju

0 Comment
U Prijestonici dočekan 21. maj
Sinoć je u Prijestonici, i pored velikog nevremena, na veličanstven način, kako i dolikuje ovom velikom prazniku, dočekan 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore.
Bili smo prinuđeni da zbog vremenskih neprilika otkažemo za nas vrlo bitan dio programa koji promoviše najveće vrijednosti Crne Gore.
Međutim, ni kiša koja je padala, nije spriječila Cetinjane i Cetinjanke da u velikom broju izađu i uživaju u nastupima Bojana Marovića i Indire Forze.
Tačno u ponoć, grupa D-moll, uz veliki vatromet, premijerno je izvela pjesmu 21. maj, a nakon toga emitovana je i video čestitka Predśednika Crne Gore, gospodina Mila Đukanovića.
U ime organizatora prisutnima se obratio Predśednik CKM-a gospodin Aleksandar Damjanović, koji je, čestitajući 21. maj, poslao poruku onima koji zarad ličnog interesa rade protiv suverenosti Crne Gore, da sa našom državom nema licitacije i da ona nije na prodaju.
On je istakao sa je minula godina za Crnu Goru bila veoma teška, jer se u tom periodu obilježilo 100 godina sramne tzv. “Podgoričke skupštine”, zatim pokušaji obesmišljavanja crnogorske zastave bezuspješan pokušaj izmjene i dopuna Zakona o državnim simbolima.
Damjanović je izrazio očekivanje da će Predśednik Đukanović uspjeti da temelje suverenosti Crne Gore učini vječnim.
Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje građanima Cetinja, kao i onima koji su došli iz drugih gradova, što su i pored lošeg vremena, uveličali proslavu.

[top]