19 mar 2022

ĐUKANOVIĆ NE SMIJE DOZVOLITI DA CRNA GORA DOBIJE ANTIDRŽAVNU VLADU

0 Comment
Predśednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ne smije dozvoliti da Crna Gora dobije antidržavnu vladu  kao što je to bio slučaj sa vladom Zdravka Krivokapića.
Nova Vlada  mora biti formirana na jasnim princima kojima će se isključivo štititi interesi građanske i evropske Crne Gore.
Nadam se  da Đukanović poučen iskustvom odlazeće vlade neće dozvoliti da izvršna vlast sprovodi nacionalni inžinjering nad crnogorcima kao što je bio slučaj u zadnjih godinu ipo dana.
Takođe predśednik Đukanović mora jasno definisati sa  mandatarom u kojem obliku može nova vlada potpisati temeljni ugovor koji prvenstveno mora štititi interese Crne Gore.
Dobro je što je Đukanović na zadnjem sastanku nove skupštinske većine prozreo Abazovućev šibicarski trik kojim je telio da svu političku moć u vladi pridobije za sebe i da  35. poslanika koji bi je podržavali imaju isti uticaj kao što je DF imao na  vladu Zdravka Krivokapića.
Lično me zabrinjava što su nesuglasice oko formiranja nove vlade izazvala podjela fotelja a ne principi kako se pokušava predstaviti građanima.
Na Đukanoviću i partiji na čijem je čelu je velika odgovornost da podrži još jedan rizičnan projekat Dritana Abazovića za čiju realizaciju nadam se  Crna Gora neće platiti skupu cijenu.
Na kraju građanima  preostaje da čekaju rasplet političke krize koju su izazvali njihovi birani predstavnici.
[top]