21 sep 2018

DEVETI SPORT FEST 22. SEPTEMBRA U NIKŠIĆU

0 Comment

                                            DEVETI SPORT FEST 22. SEPTEMBRA U NIKŠIĆU

 

Crnogorska kulturna mreža organizuje deveti “Sport festa”, koji će se održati 22. septembra  na Trgu Slobode u Nikšiću sa početkom od 18 ura.

„SPORT FEST“ je sportsko-zabavna manifestacija koja ima edukativni karakter i koja svake godine okuplja veliki broj  ljubitelja sporta i sportskih vještina. Sa punim pravom možemo reći da je “Sport Fest” jedini festival u Crnoj Gori koji je usmjeren  mladima, i koji je tokom svog postajanja dao konkretne rezultate.

I ovogodišni festival organizujemo prvenstveno za učenike osnovnih škola i polaznike predškolskih ustanova, kako bi smo ih upoznali sa sportskim disciplinama, i kod njih probudili zainteresovanost da se bave  sportom.

Slogan ovogodišnjeg  festivala je “IZLOGUJ SE – VRIJEME JE ZA TRENING !”  kojim želimo da utičemo na mlade i pošaljemo im  poruku da dio slobodnog vremena koje provode na društenim mrežama provedu baveći se nekom sportskom aktivnošću.

Veliki broj njih dio slobodnog vremena provodi ipred računara na društvenim mrežama, i ne vodeći računa da im takav odnos nanosi štetu, prvenstveno njihovom zdravlju .

Kod mladih ne postoji želja za bavljenjem fizičkom aktivnošću, koja bi im umnogome mogla doprinijeti i poboljšanju rasta i ravoja.

Nažalost, omladina danas živi u virtuelnom svijetu, i sa svojim vršnjacima komunicora putem društvenih mreža, umjesto da se njima pośećuje sportske događaje, i da se zainteresuje da se počne baviti nekom od sportskih aktivnosti.

Društvene mreže i učestali boravak ispred televizora, kao i gledanje filmova,kod mladih uglavnom, izazivaju neprimjereno ponašanje, i potrebu za nekim od poroka, od kojih pored njih probleme imaju i njihove porodice.

U koliko se državne institucije ozbiljno ne posveti rješavanju navedenog problema koji se odnosi da se mladi animiraju da se bave nekom od sportskih aktivnosti,  i da u manjem obimu koriste društvene mreže, kao rezultat toga dobićemo nezdravu omladinu, a samim tim i društvo.

Sa žalejenjem moramo da konstatujemo da su sportski poligoni širom države prazni, dok se u kladionice i konckarnice pune mladih.

Na ovogodišnjem festivalu  u saradnji sa sportskim klubovima  su planirana  takmičenja na otvorenom prostoru u centru grada. Na Trgu  Slobode će biti postavljene strunjače za džudo i karate, a kao i prethodnih godina, u sklopu Sport festa biće organizovani atletski miting i biciklistička trka kroz  grad, turniri u malom fudbalu, te takmičenja u odbojci, rukometu, šahu, tenisu,stonom tenisu, i posebna takmičenja za đecu predškolskog uzrasta.

U zabavnom dijelu festival će nastupiti: đeca iz JPU Dragan Kovačević,škola plesa Art Viva Dance učenici OŠ Luka Simonović dok će koncerte održati Ljuba Stanković pobjednik takmičenja Pinkove zvezdice i grupa Osvajači.

[top]