13 dec 2022

DEMOKRATE I URA POSTALI MARIONETE KNEŽEVIĆA I MANDIĆA

0 Comment
Ako je neko u Crnoj Gori imao dilemu da li Demokrate i Ura baštine evropske vrijednosti, od juče je sigurno nema.
Ignorisanjem misljenja Venecijanske komisije,  ova dva politička subjekta su crnogorskim građanima poslala jasnu poruku da oni ne žele da Crna Gora postsne punopravna članica EU.
I političkim laicima je jasno da su Demokrate i Ura postali marionete  Andrije Mandića i Milana Kneževića
Bečić i Abazović su previše naivno upali u voz Demokratskog fronta koji ih dominantno udaljava od evropskog puta, i vodi u Open Balkan.
Juče su izostankom dogovora oko izbora sudija Ustavnog suda i ponovnom izglasavanju Zakona o predśedniku pale maske i razotkriven put  kojum idu Demokrate i Ura.
Ovim gestom Mandić i Knežević su Bečića i Abazovića nabacili na volej pokretu Evropa sad da postignu pogodak pod prečku i da lidere Demokrata i Ure pošalju u političku prošlost.
Siguran sam da su naši evropski i američki partneri nakon jučerašnjeg glasanja u Skupštini Crne Gore shvatili da sa Demokratama i Urom nema iskrenog partnerstva.
Već sad je izvjesno da će briselska administracija umjesto partija Abazovića i Bečića morati tražiti nove partnere za nastavak evropskog puta Crne Gore.
Crnoj Gori preostaje da se nada da će predśednik Milo Đukanović svojim političkim umijećem uspjeti da je izvuče iz ćorsokaka u koji je upala nakon 30.avgusta.
Dok je naša država u institucionalnoj krizi Knežević i Mandić slave još jedno probacanje lopte kroz noge liderima Demokrata i Ure.
[top]