22 feb 2022

DEMOKRATE I BEČIĆ KOČNIČARI EVROPSKOG PUTA CRNE GORE

0 Comment
Nakon današnjeg oglašavanja poslanika Demokratske Crne Gore gospodina Borisa Bogdanovića u kojem poziva potpredśednika Skupštine Strahinju Bulajića da na zahtjev 49. poslanika ne sazove śednicu parlamenta na kojoj bi se birao predśednik  je više nego jasan pokazatelj da su njegova partija i njen lider Aleksa Bečić kočničari evropskog puta Crne Gore.
Na mene je poseban utisak ostavio poziv poslanika gospodina Bogdanovića da se śednica sazove  kada se tri koalicione liste obavežu da neće konstituisati skupštinsku većinu sa DPS-om.
Uvaženi gospodin Bogdanović je zaboravio vjerovatno od šoka što njegova parija gubi fotelje da skupštinska većina na koju se on poziva više ne postoji.
Neshvatljivo je da gospodin Bogdanović neodnovano pokušava da opstruira zakazivanje śednice Skupštine koja bi nakon izbora predśednika izabrala 43.evropsku Vladu.
Sada je svakome jasno zašto je bilo neophodno razriješiti Aleksu Bečića sa mjesta predśednika parlamenta koji bi da nije smijenjen opstruirao demokratske procese.
Demokrate je nemanje stava po važnim političkim pitanjima koštalo izbacivanje iz evropskog voza za koji po svemu sudeći više nikad neće moći čekirati kartu.
Bolje upućene poznavaoci političkih prilika u Crnoj Gori ne čudi zašto Demokrate više nijesu partneri Evropske unije i što njeni zvaničnici ne vide ovaj politički savez kao nekog sa kim bi mogli graditi evropski put Crne Gore.
Gospodinu Bogdanoviću i njegovom šefu Aleksi Bečiću preostaje da zamole Milana Kneževića i Andriju Mandića da im dozvole da zajedno sa njima śede na kružne tokove  širom Crne Gore i ometaju saobraćaj.
[top]