07 dec 2020

DANAS POČINJU RADOVI NA RAZGRADNJI GRAĐANSKE CRNE GORE

0 Comment
Danas novoizabrani  ministri apostoli imaju prvi radni dan koji će provesti  u preuzimanju funkcija i upoznavanju državne administracije.
Imajući u vidu da među njima  nema predstavnika manjinskih naroda bez dileme novoj Vladi  se moze dodijeliti epitet
 ‘’ antigrađanska’’.
Međutim ono po čemu će ona posebno biti prepoznatljiva jeste da u njoj nema crnogoraca  što je veliki šamar Crnoj Gori i crnogorcima.
Srpska pravoslavna crkva kada je sastavljala ovu Vladu je vodila računa da u njoj budu ministri koji će Crnoj Gori služiti po njihovim pravilima.
Jedan od  prvih zadataka ‘’ političkih apostola’’ će biti da se pripremi izmjena zakona kojim se od Crne Gore otimaju  manastiri i predaju u ruke vjerskoj zajednici strane države.
Kuriozitet kad je u pitanju nova Vlada jeste podatak da njenim personalnim rješenjima nijesu zadovoljni ni oni zahvaljujući čijim glasovima je izabrana.
Odluka nove skupštinske većine da podrži apostolsku Vladu  se može okarakterisati kao
odluka mržnje prema građanskoj Crnoj Gori, posebno prema pripadnicima manjinskih naroda.
Za rubriku vjerovali ili ne je podatak da jedna država dobije Vladu koja će raditi protiv njenih najvećih vrijednosti multietničnosti i multikulturalnosti.
Kada se sve ovo što sam naveo sabere u jedno može se izvući  zaključak da su danas počeli radovi na razgradnji građanske Crne Gore.
Aleksandar Damjanović
Predśednik Crnogorske kulturne mreže

 

[top]