04 maj 2023

DAN NEZAVISNOSTI TREBA DA BUDE PRAZNIK ZAJEDNIŠTVA I LJUBAVI

0 Comment
Predśednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović je razgovarao sa predśednikom Bošnjačke stranke i potpredśednikom Vlade Crne Gore gospodinom Ervinom Ibrahimovićem.
Damjanović je Ibrahimovića upoznao sa koncepciom ovogodišnje proslave 21. maja koju će naša organizacija upriličiti u Nikšiću.
Predstavnik naše organizacije je istakao da sloganom proslave “Vrijeme je za ljubav” želimo da pozovemo sve građane bez obzira na vjeru, naciju i političko opredjeljenje da zajedno slave Dan nezavisnosti svoje države.
Damjanović je kazao da mu je zadovoljstvo što će i ove godine u programu nastupiti umjetnici iz redova Bošnjačkog naroda i na taj način obogatiti program proslave  koji će se održati na Trgu Slobode u Nikšiću.
Između ostalog naš predstavnik je upoznao potpredśednika Ibrahimovića da naša organizacija ima probleme u ostvarivanju komunikacije sa državnim institucijama, zbog čega je najveći gubitnik crnogorska kultura.
Gospodin Ervin Ibrahimović se zahvalio Crnogorskoj kulturnoj mreži  zbog senzibiliteta koji kroz svoje programe iskazuje prema manjebrojnim narodima.
On je kazao da su Bošnjačka stranka i njen tadašnjim lider rahmetli Rafet Husović na referendumu 21. maja 2006. godine dali veliki doprinis zahvaljujući kojem danas obilježavamo Dan nezavisnosti.
Bošnjački narod ima bogato kulturno nasleđe koje treba da služi na ponos Crnoj Gori, i treba ga promovisati na svim proslavama državnih praznika kazao je Ibrahimović.
Potredśednik Vlade Ibrahimović je kazao da državne institucije treba da imaju razumijevanje za projekte koje organizuje Crnogorska kulturna mreža, jer ulaganje u kulturu nije ništa manje važno od bilo kojeg infrastukturnog projekta.
Zajednički je konstatovano da 21.maj treba da bude praznik zajedništva i ljubavi  koji treba da ga slave svi građani Crne Gore,i da tog dana niko ne treba da se ośeća potišteno.
[top]