30 jun 2023

DAMJANOVIĆ U LOVĆENCU PROMOVISAO PROJEKAT CRNA GORA LJUBAV PJESMA

0 Comment
Predśednik naše organizacije Aleksandar Damjanović je u Lovćencu za članove istoimenog udruženja Crnogoraca promovisao svoj producentski projekat Crna Gora Ljubav Pjesma.
On je tom prilikom članove udruženja detaljno upoznao sa projektom i njegovim ciljevima, kao i sa načinom na koji je nastao.
Tokom razgovora Damjanović je kazao da je misija Udruženja Crnogoraca Lovćenac  veoma važna za očuvanje crnogorskog identiteta u Republici Srbiji, kao i da državne institucije iz Crne Gore sa više senzibiliteta treba da se odnose prema radu ovog udruženja.
On je istakao da je zabrinjavajuća činjenica što se rapidno smanjio broj građana Srbije koji se izjašnjavaju kao Crnogorci.
Predstavnici Udruženja Crnogoraca su se Damjanoviću zahvalili što je producirao ovako važan projekat koji je od velikog značaja za crnogorsku kulturu.
Oni su kazali da shodno svojim skromnim mogućnostima ulažu maksimalne napore kako bi dali sto veći doprinos očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta Crnogotaca u Republici Srbiji.
Članovi UCL su Damjanovića upoznali sa činjenicom da je u Lovćencu rekonstruisana sala Doma kulture i da su znatno poboljsani uslovi za organizaciju kulturnih manifestacija.
Na kraju razgovora zajednički je konstatovano da se više mora raditi sa mladima na temu značaja očuvanja identiteta i kulturnog nasleđa.
[top]