02 sep 2022

DAMJANOVIĆ TABLOIDU VIJESTI U ČAST JUBILEJA POKLONIO REKET

0 Comment
Aleksandar Damjanović je u čast jubileja 25.godina od osnivanja tabloida Vijesti uredništvu ovog medija poklonio reket kao simbol njihove uređivačke politike.
Damjanović je obraćajući se javnosti kazao da od kada je svinja podvrnula rep i od kada je kroz Mojanoviće prošao prvi voz crnogorska medijska scena ne pamti veću tragediju, od one koja joj se dogodila
1. septembra 1997. godine kada su formirane Vijesti.
On je kazao da je tabloid Vijesti svojim radom obesmislio profesiju novinarstva i dao primjer mladima koji žele da se bave novinarstvom kako ova profesija ne treba da se radi.
Damjanović je naglasio da Crna Gora treba da se stidi VIjesti, a ne da joj one služe na ponos kako su sa svečane akademije tabloida poručili njegovi osnivači.
Aleksandar Damjanović je kazao da svi građani Crne Gore znaju na koji način se tabloid Vijesti u prethodnom  periodu bavio novinarstvom, kako su slilujući papir skretali istrage sa pojedinih sudakih procesai kako su reketirali dio državnih funkcionera.
Damjanović je kazao da se odlučio da pokloni mali reket jer je uteđivačka politika tabloida mešetaraka, a kada izrastu u  ozbiljne novinare osnivačima će  pokloniće reket kao onaj sa kojim je Novak Đoković postao broj jedan svejtskog tenisa.
Na kraju Aleksandar Damjanović je kazao dok javnost čeka  da se Vijesti poprave i da se usvaji  Zakon  o lustraciji do tada lopticu prebaca  u dvorište tužilaštva.
[top]