19 avg 2020

DA SE VIŠE NIKAD U KOTORU I BUDVI NE OBILJEŽAVA 1918. GODINA

0 Comment

Akcija Glasaj za Crnu Goru je sprovedena u Kotoru i Budvi i tom prilokom smo razgovarali sa građanami koji su nam kazali da nemaju dilemu za koju će političku opciju glasati 30.avgusta. Sigurno je da oni koji su organizovali obiljžavanje 1918.godine neće dobiti njihovu većinsku podršku.
Građani Budve sa kojima smo razgovarali su nam kazali da zamjeraju bivšoj lokalnoj vlasti što šire razdor i mržnju između budvana. Oni se nadaju da će tenzije koje su zaokupirale Budvu nakon izbora proći i da će njihov grad ispraviti ružnu sliku koja je o njemu stvorena. Pojedini od njih su posebno zabrinuti zbog činjenice da se iz Budve šalju poruke mržnje i šovinizma prema crnogorskom identitetu i tekovinama 21. maja.
Građani Kotora su sigurni da politika velikosrpskog nacionalizma u njihovom gradu neće dobiti podršku i da će Kotor biti što je i uvijek bio crnogorska perjanica. Kotorani su posebno zadovoljni činjenicom da se njihovom gradu realizuje veliki broj infrastukturnih projekata koji će umnogome doprinijeti kvalitetnijem životu.
Mladi Kotorani su posebno zadovoljni što je grad stao iza vatrepolo kluba Primorac koji je jedaan on sinonima njihovog grada i crnogorskog sporta. Oni su nezadovoljni kako se njihov sugrađanin minister u Vladi Crne Gore Nikola Janović odnosi prema problemima sa kojima se susrijeću.
Predstavnici naše organizacije su apelovali na građane Kotora i Budve da svoj glas ne daju onim političkim subjektima kojima je državni simbol trobojna zastava koja simbolizuje nestanak imena crnogorskog.

[top]