27 jun 2024

 DA LI JE DRAGAN KOPRIVICA VIŠE ZADUŽIO CRNOGORSKU KULTURU OD BRANKE ŠĆEPANOVIĆ?

0 Comment

Današnja odluka članova žirija da Dragan Koprivica bude dobitnik Trinaestojulske nagrade za životno djelo ispred Branke Šćepanović je skandal i dokaz da je politika jača od bilo čijih rezultata rada.
Članovi žirija su pod uticajem lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića koji je od četiri dobitnika nagrade protažirao tri, odkučivali, ne mjereći rezultate i doprinos, pa je tako Dragan Koprivca ispred Branke Šćepanović dobije Trinaestojulsku nagradu za životno djelo.
Uz uvažavanje kulturnog rada  Koprivice  inače istaknutog člana DNP-a, njegovi rezultati se ne mogu na bilo kojem kantaru uporediti sa doprinosom koji je Branka Šćepanović dala crnogorskoj kulturi.
Veoma je važno da građani znaju da su tri člana žiriji koja je protažirao  PES-a zajedno sa članovima koji su izabrani zahvaljujući ZBCG na śednicu došao sa spremnom listom dobitnika, što se može vidjeti uvidom u glasanje.
Da su se unaprijed znali dobitnici potvrđuje i činjenica da je žiri 26.06 usvoio listu kandidata, a za nepuna 24h uspio pročitati sve prijedloge, biografije kandidata i 27.06.2024.godine donio odluku o dobitnicima.
Odluka žirija da Dragan Koprivica dobije nagradu ispred  Branke Šćepanović je težak šamar crnogorskoj kulturi i svemu što je Branka Šćepanović uradila za crnogorsku pjesmu.
Nakon prošlogodišnje odluke kojim sva tri dobitnika Trinaestojulske nagrade nijesu ispunjavali formalne uslove da se nađu među kandidatima Ministarstvo kulture nastavlja sa praksom kršenja zakona u sprovođenju procedure za dodjelu ove nagrade.
Preostaje nam da se nadamo da će doći vrijeme kada će članovi žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade svoj posao obavljati časno i pošteno, da neće padati pod uticaj političara kao što je ovog puta to bio slučaj sa pritiskom od strane Milana Kneževića.
Na kraju, Branka izvinite, hvala Vam za sve što ste uradili za crnogorsku kulturu i muziku.

[top]