04 okt 2021

CRNOJ GORI POKLANJAMO GUSLARSKU PJESMU BELVEDERSKA NOĆ

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža Crnoj Gori poklanja guslarsku pjesmu Belvederska noć koja će biti  spomenik generacijama koje dolaze na sramna dešavanja koja su se dogodila na Cetinju 4 i 5.septembra 2021.godine povodom ustolučenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija Mićovića.
Pjesma je posvećena svim građanima koji su na Cetinju dostojanstveno učestvovali u odbrani časti  Crne Gore.
Ova pjesma će služiti na bruku svim državnim institucijama, pripadnicima policije a naročito “pokojnoj” 42. Vladi Crne Gore i njenom šefu Zdravku Krivokapiću.
Sramna dešavanja  zaslužuju da budu opjevana uz gusle kako bi se u budućnosti spriječilo falsifikovanje istinitih događaja i manipulacija sa njima od strane SPC.
Pjesma Belvederska noć će ostati kao neizbrisivi dokaz na koji način se mitropolit Srpske pravoslavne crkve Joanikije Mićović ustolučio na tron Svetog Petra Cetinjskog.
Takođe ona će buti zapis istine kao je patrijarh Porfirije Perić uz helikoptersku i policijisku pratnju sa pancir ćebetom odradio čin ustolučenja kakav nije zabilježen u istoriji pravoslavlja.
Zadovoljstvo nam je da smo uspjeli da realizujemo jedan ovako važan projekat za crnogorsku istoriju koji će najviše poslužiti generacijama koje dolaze i koji će biti pečat istine.
Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje narodnom guslaru Stefanu Markoviću i grupi crnogorskih patriota koji su pisali tekst pjesme.
Na kraju  napominjemo da je pjesma snimljena po istinitom događaju i da ona nema za cilj da vrijeđa instituciju SPC već da istorija ima relevantan dokaz o navedenim sramnim  dešavanjima na Cetinju
[top]