05 jun 2021

CRNOGORSKA ZAJEDNICA U HRVATSKOJ ZABRINUTA ZA STANJE U CRNOJ GORI

0 Comment
Predśednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović je u Crnogorskom domu u Zagrebu razgovarao sa predstavnicima crnogorske zajednice.
Razgovor je  bio prilika za razmjenu iskustava u ostvarenju programskih aktivnosti na očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta.
Nezaobilazna tema razgovora je bila ukupna politička situacija u Crnoj Gori i dešavanja nakon 30. avgusta.
Predstavnici Crnogorske zajednice su izrazili očekivanje da će državotvorne partije mudrom politikom uspjeti da odbrane tekovine 21. maja i nastave proevropski put Crne Gore.
Damjanović je čestitao predstavnicima Crnogorskog nacionalnog vijeća na aktivnostima koje sprovode. On je kazao da je ova zajednica najbolji  primjer kako i ostale crnogorske zajednice u svijetu  treba da rade.
Predstavnik naše odganizacije je uvjerio sagovornike da će Crna Gora uz mudru politiku njenog predśednika Mila Đukanovića uspjeti sa sačuva koncept građanske države i tekovine 21.maja.
Damjanović je ponudio podršku  i pomoć Crnogorskom vijeću na projektima koji imaju za cilj promociju kulturnog nasleđa Crne Gore.
Na kraju posebno  izražavamo zadovoljstvo što Crnogorsko vijeće okuplja i mlade školovane ljude tako da crnogorska zajednica u Hrvatskoj ima svijetlu budućnost.
[top]