13 jul 2023

CRNOGORSKA KULTURNA MREŽA I ZDRAVKO ĐURANOVIĆ U ČAST 13. JULA CRNOJ GORI POKLANJAJU PJESMU

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža i muzički umjetnik Zdravko Đuranović Crnoj Gori u čast 13.jula Dana državnosti poklanjaju pjesmu “Mili rode”.

Tekst muziku i aranžman je radio Zdravko Đuranović, izvršni producent je Aleksandar Damjanović dok je produkciju projekta radila Crnogorska kulturna mreža.

Sa posebnim zadovoljstvom naša organizacija građanima Crne Gore poklanja još jedan muzički projekat koji pjeva o crnogorskom herojstvu.

Pjesma „Mili rode“ je nastala na vrelu ljubavi, tradicije i patriotizma. Svaki stih u pjesmi je poruka ljubavi iz koje treba da se napaja naša budućnost.

Muzički se pjesma naslanja na izvornu temu i u instrumentalnoj postavi na diple kao solo instrument i tapan kao ritmičku pratnju.

Ovom pjesmom smo zajedno sa gospodinom Zdravkom Đuranovićem dali još jedan doprinos obogaćivanju crnogorske kulturne baštine.

Vjerujemo da će građani ośetiti istu onu emociju kada budu preslušavali pjesmu koju smo ośećali mi dok smo radili na njenom stvaranju.

Zahvaljujemo se Folklornom ansamblu Podgorica kao producentskom timu koji je radio na projektu.

Na kraju pozivamo Ministarstvo kulture da iskaže više senzibiliteta za muzičke projekte, naročito za one koji promovišu crnogorsku izvornu muziku.

[top]