26 mar 2022

CRNA GORA ĆE SKUPO PLATITI CIJENU EKONOMSKOG NEZNANJA MILATOVIĆA I SPAJIĆA

0 Comment
Zbog populističkog  projekata Jakova Milatovića i Milojka Spajića  Evropa sad kojim se diči odlazeća vlada Crna Gora će platiti skupu cijenu.
Povećanje mjesečnih zarada je bilo potrebno ali na održivoj osnovi kako ne bi otežavalo rad privredi a ne na način koji je propisala Evropa sad.
Već  svjedočimo od kada  je otpočela njegova realizacija cijene su enormno porasle da građanin danas za 450 eura  u prodavnici može da kupi  manje namjernica nego što je mogao kupiti za 300 eura prije nego što je stupio na snagu ovaj nakaradni projekat.
Cijene goriva iz nedjelje u nedjelju rastu tako da danas nakon početka  realizacije projekta Evropa sad građanin svaki rezervoar goriva placa skuplje 20 eura.
Mala privredna društva ne mogu da izdrže povećanje mjesečnih zarada tako da su prinuđeni da otpuštaju  zaposlene kako bi pokušali opstati na tržištu.
Zdrastveni sistem će u drugoj polovini godine zbog nedostatka sredstava doživjeti kolaps i građani neće imati adekvatnu medicinsku zaštitu.
Ono što je već sad evidentno projekat Evropa sad je otežao otvaranje novih radnih mjesta i nanio veliku štetu opštinama koje je uskratio za veliki dio prihoda.
Tek ćemo dolaskom novog ministra finansija znati stvarno stanje štete koji je za kratko vrijeme izazvao populistički projekat Milojka Spajići i Jakova Milatovića.

Već sada i ekonomski lajici mogu naslutiti da su ova dva “eksperta” velike štetočine po  crnogorski ekomski sistem kojem će trebati dug oporavak.Na kraju se pitam kojom matematikom će Milan Knežević koji je glasao da Spajić i Milatović postanu ministri objasniti mještanima kultnog mjesta Mojanovići kako danas za 100 eura kupuju 30 posto manje śemena za uśeve  u odnosu na prošlu godinu.

[top]