03 jul 2023

CKM UPUTILA INICIJATICU KOVAČEVIĆU DA NIKŠIĆ DOBIJE ULICU 21. MAJ

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je uputila inicijativu predśedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću da ovaj grad  dobije ulicu koja će nositi naziv “ 21. maj”.
Očekujemo da će se gospodin Kovačević podnijeti prema ovoj inicijativi sa isto senzibiliteta kao i prema inicijativama po kojima će naš grad dobiti ulice Meše Selimovića, Miloša Crnjanskog i Jasenovačkih žrtava.
Iskreno se nadamo da politika i politički interesi neće preovladati, da Nikšić ne dobije ulicu koja će nositi naziv ovog važnog datuma novije crnogorske istorije.
Posebno očekujemo da će ovu inicijativu podržati odbornici URE i Demokara koji su u više navrata u nikšićkom parlamentu glasali kao da su privjezak aktuelnog predśednika Marka Kovačevića.
Nadamo se da će  predśednik Marko Kovačević ovu inicijativu uvrstiti u proceduru i da će grad Nikšić na zadovoljstvo svih građana dobiti ulicu „21. maj“.
Podśećanja radi u  Nikšiću se nakog 30. avgusta vodila kampanja na satanizaciji tekovima 21. maja sa neuspješnim pokušajem da se nipodaštavaju njegove vrijedmosti.
Kao što znamo, 21. maj je najznačajniji datum u novijoj istoriji Crne Gore, pa samim tim zaslužuje da se prema njemu odnosimo sa više poštovanja.
Veoma je važno da cijelo drustvo i svaki pojedinac, daju doprinos njegovoj afirmaciji i jačanju, kako bi smo sačuvali njegove tekovine, i učinili ih vječnim.

[top]