22 maj 2022

CKM I CRNOGORSKI  PJEVAČI NA CETINJU  DOSTOJANSVENO SA GRAĐANIMA  PROSLAVILI 21.MAJ 

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža je sinoć na Cetinju u prisusvu velikog broja građana među kojima je bilo najviše mladih upriličila program “ Srcem slavimo 21.maj”.
Izvinjavamo se svima koji su željeli da prisustvuju programu a koji nijesu mogli fizički stati u prostoru na kojem je organizovan događaj.

Program je otpočeo odavanjem minuta ćutanja stradalim u ratu koji se vodi u Ukraini.
Po utiscima koje smo dobili od prisutnih građana i poruka od onih koji su program pratili putem tv ekrana i društvenih mreža  sa zadovoljstvom možemo kazati da smo Crnoj Gori i Cetinju  poklonili još jedan dostojanstven događaj.
Drago nam je da je crnogorska javnost još jednom imala priliku da se uvjeri da naša organizacija neorganizuje vašare već ozbiljne događaje kako i dolikuje Crnoj Gori.
Na događaju smo pozvali  da se nacionalnim Crnogorcima omogući pravo da imaju svoju Crkvi kao i da se mora raditi na očuvanju gusala kao neizostavnog dijela kulturnog nasleđa Crne Gore.
Pozvali smo Fakultet za crnogorski jezik i književnost da ozbiljnije i snažnije rade na očuvanju jezika i književnih djela nacionalnih Crnogoraca.
Hvala građanima Cetinja i onima koji su iz drugih gradova došli da prisustvuju našem programu kojim smo još jednom poslali poruku ljubavi prema Crnoj Gori i 21.maj.
Hvala medijima zahvaljujući kojima  su građani koji nijesu bili u mogućnosti da dođu na Cetinje imali mogućnost da direkno prate program.
Takođe veliku zahvalnost dugujemo učesnicima programa koji su na kvalitetan način odradili svoje nastupe što su prisutni građani nagradili gromoglasnim aplauzima.
Na kraju pozivamo lokalnu samoupravu Cetinja da se okanu sujete i urazume da u narednim godinama partnerski organizujemo projekte posvećene važnim datumima crnogorske istorije.

 
 
 
 
[top]