29 jan 2014

CKM DONIRA CRNOGORSKU ZASTAVU CENTRALI MUPA KOLAŠIN

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža nakon pisanja ND Vijesti o neodgovornom odnosu zaposlenih u MUP-u u Kolašinu je odlučila da filijali za upravne unutrašnje poslove MUP-a Kolašin  donira Državnu zastavu koja će im već danas biti poslana brzom poštom.

Neshvatljivo je da se na zgradi MUP-a, čiji se zaposleni finansiraju iz Državnog budzeta, nalazi pocijepana crnogorska zastava, a da niko od njih nije izrazio zainteresovanost da se ista zamijeni.

Nastavlja se trend koji traje od 2006. godine – da se Državne institucije neodgovorno odnose prema Državnim simbolima Crne Gore.

Crnogorska kulturna mreža poziva ministra Unutrašnjih poslova gopodina Raška Konjevića da sankcioniše načelnicu filijale gospođu Vericu Aničić, inače svoju partijisku koleginicu, zbog neodgovornog odnosa prema Državnim simbolima.

Očekujemo da će gopodin Konjević, koji dolazi iz političke partije koja se zalaže za poštovanje Državnih simbola, sankcionisati gospođu Aničić bez obzira što dolaze iz iste političke partije, koja je vjerovatno I po partijiskoj liniji zapošljena na ovako važno mjesto.

Nadamo se da će uovom slučaju ministru Konjeviću Državni interes biti ispred partijiskog, I dace gospođa Aničić biti adekvatno sankcionisana.

Ovakav neodgovoran odnos jedne od najvažnijih Državnih institucija prema Državnim simbolima je veoma zabrinjavajući i zaslužuje najžešću osudu i sankcionisanje.

Ukoliko ministarstvo Unutrašnjih poslova ne sancioniše ovaj propust, biće jasno da Država dozvoljava neodgovoran odnos prema svojim simbolima.

Ovo nije jedini primjer da se ispred Državnih institucija nalaze oštećene Državne zastave.

Crnogorska kulturna mreža poziva sve Državne institucije koje nijesu u mogućnosti da sopstvenim sredstvima obezbijede nove zastave i zamijene oštećene da nam se obrate, a mi ćemo im besplatno donirati zastave za zamjenu.

[top]