26 okt 2015

CKM ČESTITAO GODIŠNJICU CRNOGORSKOM NACIONALNOM SAVJETU

0 Comment

CKM ČESTITAO GODIŠNJICU CRNOGORSKOM NACIONALNOM SAVJETU

 

Crnogorska kulturna mreža povodom godišnjice od formiranja Crnogorskog nacionalnog savjeta njegovim članovima kao i svim Crnogorcima koji žive u Srbiji je uputila telegram čestitke.

Čestitajući im godišnjicu izrazili smo očekivanja da će ovaj prvi istorijski Savjet doprinijeti da se podigne nacionalna svijest kod mladih, kao i da se očuva kulturno nasleđe Crnogorske zajednice u Srbiji.

Takođe smo im  čestitali sedamdesetogodišnjicu od kada su se Crnogorci doselili u Vojvodinu i do današnjeg dana ostali i živjeli u bratskoj slozi i ljubavi sa ostalim narodima i narodnostima u svim proteklim turbulentnim vremenima.

Izrazili smo očekivanja da će Crnogorski nacionalni savjet uspjeti da iskoristi dobre odnose vlada premijera Đukanovića i Vučića i riješiti gorući problem većeg dijela naših brastvenika oko dobijanja dvojnog državljanstva.

Nadamo se  da će CNS u narednom periodu kvalitetnim programima raditi na afirmaciji Crnogorskog jezika kod mladih, u čemu smo spremni da im na osnovu našeg iskustva pružimo svaku vrstu podrške.

Naša organizacija je prethodne tri godine u Vojvodini organizovala kulturne programe u čast 13. jula koji su imali za cilj promociju crnogorskog identiteta, kulture i tradicije. Organizovanje kulturnih događaja ćemo nastaviti i u narednom periodu, nadamo se partnerski sa Crnogorskim nacionalnim savjetom.

 

 

[top]