04 jun 2021

CKM  ANTE PRKAČINU U ZNAK POŠTOVANJA I ZAHVALNOSTI POKLONILA GUSLE

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je u znak zahvalnosti i poštovanja zastupniku Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru Ante Prkačinu u ime svih crnogorskih patriota poklonila gusle.

Predstavnik naše organizacije Aleksandar Damjanović  se zahvalio gospodinu Prkačinu na podršci koju je uputio građanima Crne Gore i na gestu poštovanja koji je unošenjem crnogorske zastave u sali Hrvatskog sabora iskazao prema našoj državi.

Damjanovićje tokom razgovora upoznao gospodina Prkačina sa trenutnom situaciom u kojoj se Crna Gora nalazi, kao i sa našom borbom da sačuvamo građanski koncept države.

On je izrazio očekivanje da će i ostali Hrvatski zastupnici slijediti Prkačinov primjer i dati doprinos da se u Evropskom parlamentu čuje za problem sa kojim se Crna Gora susrijeće. Damjanović je kazao da vjeruje da naša država  tekovime 21. maja koje je ostvarila zahvaljujući mudroj politici predśednika Mila Đukanovića neće staviti na rulet.

Ante Prkačin se zahvalio na poklonu i istakao da ga sa velikim zadovoljstvom prihvata. On je kazao da je Hrvatski sabor trenutno po njegovom mišljenju glavno oružje Crne Gore  i da je u njemu naišao na veliku podršku u borbi za očuvanje crnogorske nezavisnosti. On kaže da veći dio Hrvatskog parlamenta i vlast i opozicija podržavaju borbu crnogorskog naroda. Prkačin je istakao da će se založiti da se evropi koja je po njegovom mišljenju pospana ukaže na problem sa kojim se Crna Gora suočava. Ante Prkačin očekuje da će se u Crnoj Gori stanje bitno popraviti  i da front koji se stvoren protiv naše države nije kompaktan i da će se on brzo raspasti. Po njegovim riječima ta velikosrpska klika je sigurno u manjini i da trebamo biti mudri sa žestokim otporom izvojevati pobjedu kako bi Crna Gora nastavila onim putem kojim je krenula prema EU đe joj je i mjesto.

Nakon sastanka sa gospodinom Antem Prkačinom prenosimo njegove pozdrave svim građanima Crne Gore i prenosimo im naše inpresije da u njemu i u Domovinskom pokretu imaju pouzdane partnere i iskrene prijatelje. Crnogorska kulturna mreža je umjesto obilježavanja 3. juna odlučila da gospodinu Prkačinu ukase poštovanje zbog njegovog ljudskog i prijateljskog odnosa prema Crnoj Gori i Crnogorcima.

[top]