27 maj 2024

ČIJI JE NAŠ BUDŽET? 

0 Comment
Nakon uspješno organizovane narodne proslave Dana nezavisnosti u Nikšiću, koja je upriličena bez podrške lokalne vlasti, imamo potrebu da se gospodi koja je čine obratimo javno.
Nijesmo željeli da se nikom od njenih funkcionera ovim putem obraćamo personalno, jer oni svojim odnosom prema 21. maju najbolje govore o sebi i njihova imena nijesu vrijedna pomena.
Naše pitanje gradskim ocima glasi ČIJI JE NAŠ BUDŽET? Gospodo, lokalni funkcioneri, da li građani koji participiraju u punjenju gradskog budžeta, koji ne dijele vašu ideologiju, imaju “pravo” da ga konzumiraju?
Da li možda gradski budžet pune građani Vranja, Leskovca, Niša, Negotina pa zbog toga obilježavanje 21. maja ne može biti iz njega finansirano? I
pored javno datog obećanja na śednici lokalnog parlamenta od strane prvog među vama po funkciji i mržnji svega crnogorskog, znali smo da ćete kao i mnogo puta do sada obmanuti.
Nas ne brine što prvi gradski otac LAŽE, ali nas brine što oni uglađeni, koji su mu vjerna śenka u svim njegovim javnim nastupima, ne smogaše snage da u ime opštine Nikšić, pa makar i od svoje mjesečne zarade, kupe jednu crnogorsku zastavu i istaknu je na Trgu slobode u čast praznika.
Da li ste svjesni da svojim šovinističkim odnosom prema ovom velikom prazniku najviše govorite o sebi i svom crnom obrazu?
Takođe, ne čudi nas što su za vas dani Romanovih i ostali “kulturni” događaji koji se organizuju sa ciljem nipodaštavanja Crne Gore značajniji od obilježavanja Dana nezavisnosti države kojoj ( ne)pripadate.
Mi, a i veći dio građana Nikšića, znamo da se iza vaših poziva na pomirenje krije mač koji želite da zabijete u srce građanskoj Crnoj Gori.
Iskreno se nadamo da ovo javno obraćanje nećete shvatiti kao jadikovanje što nijesmo dobili sredstva iz našeg budžeta koji vi nemilosrdno i halapljivo trošite, što bi naš narod kazao u bešćenje.
Mjesec mart je blizu, tako da ne sumnjamo ni najmanje da će naši sugrađani znati da “cijene” vaš permanentni rad na satanizaciji svega crnogorskog u Nikšiću.
Na kraju, uvaženi sugrađani, nije realno za očekivati da značaj obilježavanja Dana nezavisnosti prepoznaju prvi gradski otac i njegova vjerna śenka koji sa ponosom idu na parastose posvećene Draži Mihailoviću.
[top]