07 sep 2021

ČIJA JE NAŠA POLICIJA?

0 Comment
Kada običan građanin koji redovno plaća  poreze i dažbine državi izađe na ulicu da brani njeno čast i dostojanstvo  bude napadnut suzavcima i šok bombama od strane pripadnika policije i sam se zapita “ čija je naša Policija”?
Gledajući  nasilno ponašanje pripadnika Uprave policije   prema  građanima koji dižu glas protiv sramoćenja svoje državne kuće pitam se da li
( ne) ljudi u policijiskim uniformama imaju grama dostojanstva prema državi kojoj ( ne) služe.
Pripadnici policije koji su na Cetinju služili interesima druge države su prvenstveno obrukali sebe pa onda i časnu policijisku uniformu.
Nevjerovatno je koliko neko u ovom slučaju policajci koji su učestvovali u sramnoj misiji na Cetinju može biti bez obraza i dostojanstva kad je spreman da upotrijebi suzavac i šok bombu na svog  brata i komšiju koji brani dostojanstvo države kojoj pripada.
Pripadnici Uprave policije koji su digli ruku na svoj narod zarad  interesa vjerske zajednuce koja se zalaže da Crna Gora nestane kao 1918.godine su pokazali da su spremni bez previše razmišljanja izdaju svoju državu.
Sramna reakcija pripadnika policije otvara temu za ozbiljnu analizu da se ispita na osnovu kojih kriterijuma su u prethodnim periodu zapošljavani policajci i kako se procjenjivala njihova lojalnost državi.
Ako je na Cetinju bilo oko 2000 policajaca evidentno  je da su oni koji su ih u ime države birali da rade su usto toliko puta napravili grešku.
Kako je moguće  da se od ovoliko policajaca koji su bili angažovani u sramnoj  misiji ne nađe makar jedan da otkaže poslušnist i skine unuformu?
Ispostavilo se nakon svega viđenig da su policajcima i njihovim starješinama bliži Vranje, Leskovac i Niš od Cetinja.
Ono čega nažalost policajci koji su bili podrška  izdajničkoj misiji protiv  Crne Gore nijesu svjesni  jeste to  da će jednig dana njihova imena biti dostupna javnosti koja će se sa prezdrenjem odnositi  prema njima.
Situacija sramnog odnosa pripadnika Uprave policije prema Crnoj Gori  je pokazala ispravnost narodne izreke “ u policajcu nikad

ne možeš imati prijatelja”.

[top]