24 avg 2021

CETINJSKI MANASTIR  JESTE MJESTO MITROPOLITA, ALI NE OKUPATORSKA CRKVE

0 Comment
Današnja izjava premijera Zdravka Krivokapića da je Cetinjski  manastir mjesto mitropolita je istina ali ne okupatorske crkve.
Tron Svetog Petra Cetinjskog ne može biti mjesto za mitropolita koji negira crnogorsku naciju, identitet, kulturno nasleđe i suverenost Crne Gore.
Premijer je kazao da on nema rezervnu državu i da  kad se probudi  misli na Crnu Goru, ali na nju nije mislio  kad je vlada na čijem je bio čelu  predlagala zakone da se od nje otimaju svetinje.
Bespotrebno podizanje tenzija oko ustoličenja Krivikapićevog mentora Joanikija Mićovića nikom neće donijeti  dobro a po najmanje samom Krivokapiću koji vješto pokušava da preuzme dio glasača do juče svog Demokratakom frontu.
Krivokapić nažalost nije svjesan da će istorija o njemu pisati boldovanim masnim slovima kao što danas piše o Savu Fatiću.
Patetika premijera ide do te mjere da i sam ne vjeruje u ono što govori u javnim obraćanjima crnogorskoj javnosti.
Na kraju poručujem Zdravku Krivokapiću da umjesto vatre i ulja uzme kantu vode i počne da gasi nacionalne požare koje je prouzrokovala njegova apostolska vlada zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom.
[top]